Nisu original?

Potvrdila je i bivša zaposlenica: Žena upozorava da ne kupujete kozmetiku na Amazonu

Neki gledatelji su izrazili slično mišljenje, ističući da to objašnjava zašto određeni proizvodi imaju višu cijenu kada se kupuju direktno s web stranica kozmetičkih marki ili u trgovinama kao što je Sephora.
Lifestyle / Flash | 15. 12. 2023. u 17:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prilikom online kupovine, mnogi traže najbolje ponude za svoje omiljene proizvode. Međutim, jedna tiktokerica je upozorila da proizvodi za njegu kože, sredstva za pranje tijela i zaštitu od sunca koje kupite na Amazonu možda nisu uvijek autentični.

U videu koji je privukao više od 1.2 milijuna pregleda, kreatorica sadržaja Yhasmina Tiphaine Ferrara (@yhasminatiphaine) izjavljuje da joj je prijateljica koja radi za Amazon otkrila da je pronalaženje autentičnih kozmetičkih proizvoda kod online prodavača teže nego što većina kupaca pretpostavlja.

Kupnja preko službene stranice

Ferrara upozorava u svom videu: "Mnogi to možda već znaju, ali zamislite da kupujete sredstvo za pranje lica Cliniquea, redovito ga naručujete s Amazona svaka tri mjeseca i uvjereni ste da ga kupujete sa službene stranice Cliniquea na Amazonu. Čak i ako je to legitimna stranica, pravila ispunjavanja narudžbe mogu rezultirati time da proizvod dolazi iz potpuno drugačijeg distribucijskog centra, što znači da proizvodi mogu biti zastarjeli ili neautentični."

Navodi da čak i ako kupujete sa stvarne stranice na Amazonu, ona ne mora nužno biti ona koja stvarno šalje proizvod. Amazon ima rokove za isporuku, uključujući i Prime uslugu. Oni moraju ispuniti svoje narudžbe unutar određenog vremenskog razdoblja. Ako je distribucijski centar tvrtke jako udaljen od vas, neće moći isporučiti narudžbu unutar 24-satnog Prime jamstva. Umjesto toga, koristit će distribucijski centar unutar vaše države, čak i ako nisu izravno povezani s tim distribucijskim centrom.

Ferrara ističe da je odana obožavateljica Amazona i da i dalje rado koristi njihovu uslugu, ali ne kupuje kozmetičke proizvode putem platforme, piše Index.

Drugi su podijelili svoja iskustva

Neki gledatelji su izrazili slično mišljenje, ističući da to objašnjava zašto određeni proizvodi imaju višu cijenu kada se kupuju direktno s web stranica kozmetičkih marki ili u trgovinama kao što je Sephora.

"Kao zaposlenica u Sephori, zahvaljujem vam što ste ovo podijelili!" istaknula je jedna korisnica. "Postoji razlog zašto su proizvodi ponekad jeftiniji nego u trgovini."

"Kao bivša zaposlenica Amazona, mogu to potvrditi", napisala je druga korisnica ispod videa.

Drugi su iznijeli svoja iskustva, navodeći da su naručili kozmetičke proizvode s Amazona i imali sasvim drugačija iskustva nego kada su ih kupovali u trgovinama.

"Ovo je tako istinito. Kupio sam CeraVe retinol u trgovini i uvijek mi je odgovarao. Kada sam ga naručio s Amazona, tjednima me pekla koža", komentirao je jedan korisnik.

Era lažnih proizvoda

Daily Dot prenosi da je New York Times Wirecutter izvijestio o "eri lažnih proizvoda" još 2020. godine. "Većina ljudi to ne shvaća, ali većina popisa na Amazonu zapravo nije za artikle koje prodaje Amazon – vode ih prodavači trećih strana. I iako su mnogi od tih prodavača ugledni trgovci, užasno puno njih prodaje krivotvorine", istaknula je novinarka Ganda Suthivarakom.

Prema izvještaju tadašnjeg Wirecuttera, Amazon je posvetio "znatnu količinu vremena i resursa" u proaktivnoj borbi protiv krivotvorina, uključujući izdvajanje "400 milijuna dolara za osoblje i alate izgrađene na strojnom učenju i znanosti o podacima za zaštitu kupaca od prevare i zlouporabe u njihovim trgovinama". Također se tvrdi da je tvrtka poduzela pravne korake protiv krivotvoritelja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close