Zanimljivo...

Zašto košara za rublje na sebi ima rupice?

Zasigurno u kući imate barem jednu košaru za rublje koju koristite kako biste iz perilice mokru odjeću prebacili na mjesto na kojemu ju želite osušiti.
Lifestyle / Flash | 07. 02. 2024. u 08:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  Zašto košara za rublje na sebi ima rupice?

Neka su istraživanja pokazala da žene, od svih kućanski poslova, najviše vremena provode perući, peglajući i slažući rublje. I dok neke u tome uživaju, drugima je taj kućanski posao prava noćna mora.

Bez obzira na to pripadate li prvoj ili drugoj skupini, zasigurno u kući imate barem jednu košaru za rublje koju koristite kako biste iz perilice mokru odjeću prebacili na mjesto na kojemu ju želite osušiti.

To sasvim obično kućansko pomagalo preko cijele površine ima rupe i obično je izrađeno od plastike. Naše su mame i bake koristile pletene košare izrađene od trske, također prekrivene rupicama. Masovna proizvodnja trsku je pretvorila u plastiku, ali jedan detalj se zadržao do danas, a to su rupice, prenosi zadovoljna.hr.

Ništa u životu nije slučajno pa tako ni prisustvo rupica u košari za rublje, a u nastavku možete pročitati zašto su one korisne i koja je zapravo njihova uloga. 

Zbog težine

Mokra odjeća podosta je teška, a to će potvrditi sve žene koje moraju hodati po stepenicama odnijele rublje na sušenje ili pranje. Glavni razlog zbog kojeg košara za rublje ima rupica jest kako bismo lakše s njome mogli rukovati i lakše je podizali. Plastika je sama po sebi dosta lagana, a kada je probušena postaje još laganija.

Proizvođači prvenstveno zbog toga izbuše gotovo sve košare za mokro rublje, ali i one u kojima skupljamo prljavo rublje, objasnio je Patric Richardson, autor knjige Laundry love: Finding Joy in a Common Chore.

Zbog neugodnog mirisa

Drugi razlog jest protok zraka. Mokra odjeća ima tendenciju pokupiti vrlo neugodan miris ako dugo stoji na hrpi. Poznata je to priča (ali i poznati miris) s kojom ste se zasigurno barem jednom susreli.

Rupe na košari za oprano, ali i za prljavo rublje omogućavaju da zrak struji kroz predmet i tako čuva svježinu odjeće. Primjerice, u košari za prljavo rublje koja nema rupice, neugodan miris znoja može se poduplati, smatra autor knjige.

Kopirati
Drag cursor here to close