Ispravna za piće

Voda u Mostaru zadovoljava sve higijenske kriterije

Lifestyle / Flash | 22. 04. 2014. u 09:57 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izložbom likovnih radova djece iz 18 vrtića Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Zavod za javno zdravstvo HNŽ-a obilježio je 22. travnja, Međunarodni dan planeta Zemlje.

Po riječima ravnatelja Zavoda Eniza Čolakovića, prema odluci Ujedinjenih naroda, od 2009. godine na današnji datum obilježava se Međunarodni dana planeta Zemlje, a ovogodišnja tema je "Zeleni gradovi".

Dan planeta Zemlje obilježava se u 157 zemalja svijeta s osnovnim ciljem skretanja pozornosti na zdrave gradove, što podrazumijeva povećanje zelenih površina, pravilno zbrinjavanje otpada i osiguravanje higijenski ispravne vode za stanovništvo, kazao je Čolaković.

Dodao je kako je prije rata Mostar bio poznat po svojim parkovima i zelenim površinama, koje su u ratu pretrpjele velike štete.

"Ipak, idemo naprijed, počelo je obnavljanje tih zelenih površina. Što se tiče otpada, zna se kakvih smo problemom imali početkom godine kada je Mostar bio zatrpan smećem i nadam se da se takva situacija više nikada neće ponoviti. Zavod radi redovitu kontrolu vode na području Mostara i, prema našim analizama, voda zadovoljava sve higijenske kriterije i ispravna je za piće", kazao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a.

Kako je kazala Lejla Hodžić iz Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a, Zavod je odlučio posvetiti današnji dan djeci koji su svojim likovnim radovima prikazali svoje viđenje zdravog okoliša.

Tvrtka Nobel Corporation za tri najuspješnija vrtića osigurala je vrijedne nagrade štedne ventile za slavine, dok su ostali vrtići dobili filtre za perilice rublja.

Kopirati
Drag cursor here to close