Sreća i osmjesi

Vlakić Ćiro nestpljivo očekuje malu raju

Lifestyle / Flash | 13. 05. 2017. u 12:33 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vesela i zelena oaza nalazi se u sred grada Mostara, željno očekujući malu raju. Naime, na Aveniji već deset godina neumorno vozi maleni vlakić Ćiro, koji s osmjehom na licu uveseljava mostarske mališane.

Vlakić je svladao brojne prepreke, te još veseliji očekuje dječicu.

''Jedno vrijeme vlakiću je prijetilo zatvaranje, no srećom uspjeli smo svladati sve prepreke. Ove godine smo još malo uredili površinu, stavili umjetnu travu, na vlakiću smo iscrtali nove likove iz crtića, djeca se vesele uvijek s radošću dolaze, a i nama je drago što dječicu možemo razveseliti'', kaže nam Oliver Šunjić, vlasnik vlakića.

Vlakić radi svaki dan iza 17 sati pa do 21 sat, a nekada i duže, dok se vikendom djeca u vlakiću mogu provozati u jutarnjim i poslijepodnevnim terminima. Vlakić je iznimno siguran, kaže Šunjić, a svako dijete ima svoj zaštitni pojas.

''Sviđa mi se vlakić, posebno volim lokomotivu, da ja ''vozim i upravljam''. Moja mala seka se boji, ali drugi put kada ja budem vozio neće je biti strah'', reko nam je maleni Josip, koji redovito dolazi vozati se u vlakiću.

''Vlakić je stvarno super, uvijek rado dolazim s djecom. Skidam kapu ovim ljudima što vode vlakić i njihovom divnom odnosu prema djeci ali i ovih nekoliko kvadrata površine. Ne možemo proći Avenijom a da se ne provozamo s Ćirom'', rekla nam je jedna od majki koju smo zatekli s djecom u vožnji na vlakiću.

''Lijepo je vidjeti osmjehe i sreću mališana'', prokomentirao je jedan umirovljenik prolazeći pored vlakića.

''Dugo godina smo na istom mjestu, neki od naših prvih putnika već su odrasli školarci. S vlakićem smo radili i brojne akcije, često smo vozili i za neke humanitarne svrhe, a vlakić je brojnoj dječici omiljeno mjesto u gradu. Nadam se da će nas i dalje posjećivati, lijepo je kad se u ovo vrijeme tehoologije i televizora, dječica žele provozati na jednom ovakom vlakiću'', zaključio je Šunjić.

Kopirati
Drag cursor here to close