Putujući festival

Više stotina mališana sudjelovalo na dječjem festivalu “FutureA” u Čapljini

Općini Čapljina je ove godine pripala čast biti domaćinom festivala, te se danas mnogobrojnim mališanima priredilo mnogo edukacije, zabave, veselja i fizičkih aktivnosti.
Lifestyle / Flash | 29. 05. 2018. u 15:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Putujući dječji festival danas je na Trgu kralja Tomislava u Čapljini okupio više stotina mališana iz osnovnih škola Hercegovačko – neretvanske županije.

“FutureA” je festival za djecu, koji u organizaciji norveške fondacije “Out ofArea” obilazi gradove u Bosni i Hercegovini te nudi djeci različite radionice: kazalište, ples, igre spretnosti i kreativne igre.

Općini Čapljina je ove godine pripala čast biti domaćinom, te se danas mnogobrojnim mališanima priredilo mnogo edukacije, zabave, veselja i fizičkih aktivnosti.

Danas se u centru grada mnogo crtalo, plesalo, pjevalo, a pratile su se i brojne zanimljive plesne, akrobatske i mađioničarske točke na glavnoj pozornici.

Djeca su sa svojim učiteljima uživala u preko 30 različitih radionica gdje su mogli isprobati različite glazbene instrumente, te razne kreativne igre kao što su bojenje lica, pravljenje palačinki, igra slatkišima, penjanje na kulu, kuglanje, potezanje konopa, oslikavanje majica, pravljenje narukvica i mnoge druge.

Načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić danas je također boravio s mališanima i uživao u radosti i druženju. U svome obraćanju načelnik je istaknuo važnost kako ovoga, tako i svih drugih projekata koji se prvenstveno odnose na naše najmlađe i za njihovu dobrobit.

''Želimo da svako dijete ima glavu punu lijepih iskustava i uspomena, želimo djeci priuštiti radost i zabavu, da uživaju u druženju, brojnim kreativnim radionicama i u konačnosti da budu sretni“ , istaknuo je načelnik Vidić.

Na poseban način ističemo norveške volontere i volontere Srednje škole Čapljina koji su marljivo radili te tijekom cijeloga dana brižno pazili na kontinuiranu kvalitetu održavanja manifestacije vodeći računa da svako dijete provedu kroz kreativne radionice.

Kopirati
Drag cursor here to close