A evo i zašto

Više od 90 posto žena barem jednom odglumilo orgazam

Lifestyle / Flash | 28. 03. 2014. u 16:55 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 90 posto žena je barem jednom odglumilo orgazam, a 30 posto njih radi to redovito i to najčešće u najboljoj namjeri, pokazala je studija američkog Sveučilišta Temple i koledža Kenyon na više od 400 heteroseksualnih žena. Prema njima, glumljenje vrhunca čini seks ugodnijim i za njih, a ne samo partnera, piše Mirror.

Četiri su osnovna motiva zbog kojih žene glume orgazam, a onaj najčešći je tzv. "altruistična prevara" prema kojoj ne žele povrijediti partnerove osjećaje. One su svjesne da bi istina mogla stvoriti pritisak zbog kojeg bi seks pričinjavao manje zadovoljstvo i njoj i njemu.

Strah i nesigurnost drugi su česti motiv, a tim se razlogom opravdavaju žene sa slabijim samopouzdanjem, manjkom seksualnog iskustva ili pak one koje smatraju da s njima nešto nije u redu jer ne mogu doseći vrhunac.

Sve je češći motiv za glumu u krevetu i vjerovanje pripadnica nježnijeg spola da s time povećavaju i svoje seksualno uzbuđenje, pa je i veća vjerojatnost da dosegnu vrhunac ako prethodno smanje pritisak glumom. Ta se teorija naziva "pojačanim uzbuđenjem".
Posljednji motiv za glumu je ubrzavanje kraja seksa, tj. u situacijama u kojima žene potiču partnera da što prije postigne orgazam, jer im više nije do seksa, izvijestili su znanstvenici.

''Žene, kao i muškarci, imaju različite motive radi kojih glume, ali nisu svi direktno povezani s partnerom'', zaključila je koautorica studije, Erin Cooper.

Kopirati
Drag cursor here to close