iznenada

Veliki glazbenik Prince preminuo u 57. godini

Lifestyle / Flash | 21. 04. 2016. u 17:24 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekoliko dana nakon što je slavni glazbenik Prince Rogers Nelson završio u bolnici na njegovom imanju pronađeno je mrtvo tijelo.

Policija istražuje smrt na imanju pjevača Princea, javlja CNN.

''Ne možemo otkriti identitet osobe koja je preminula sve dok ne obavijestimo obitelj'', poručili su iz policije za CNN.

S druge strane tabloid TMZ javlja da je riječ upravo o jednom od najutjecajnijih glazbenika svih vremena.

Glazbenik znan kao Prince je preminuo u 58. godini života, javlja spomenuti portal. U tekstu navodi i da je njegovo tijelo pronađeno rano ujutro na njegovom imanju i Minnesoti.

Vijest o smrti potvrdio je i The Associated Press na svom Twitteru.

''Glazbena pop zvijezda Prince preminuo je u svom domu u predgrađu Minneapolisa'', stoji u objavi.

Od 1978. godine do danas Prince je bio jedan od najpopularanijih i najutjecajanijih glazbenika. Njegovim glazbenim stilom dominiraju pop, R&B, funk i soul, s primjesama drugih stilova (novi val, rock, blues, jazz i hip-hop). Probija se 1980-ih godina, ovladava industrijskim zvukom, uz sintisajzerske rifove i trube. Ovaj tip glazbe poznat je pod nazivom "Minneapolis sound". Napisao je preko tisuću pjesama, što za sebe, što za ostale glazbenike. Prince je pisao, skladao i producirao potpuno samostalno. Poznat je i po tome što je pri snimanju sam svirao većinu instrumenata.
Kopirati
Drag cursor here to close