Nema gladi

Uz ovakav doručak lakše ćete mršavjeti

Lifestyle / Flash | 07. 10. 2016. u 07:27 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Recept za vitku liniju zapravo je jako jednostavan, ali potrebna je čelična volja kako bismo promijenili loše navike, prestali preskakati obroke, izbacivati razne grupe namirnica i uzalud gladovati piše Tportal.

Tijelo sve pamti pa je zato gotovo nemoguće izbjeći jo-jo efekt nakon dijete. Neki pokušavaju s izbacivanjem određenih grupa namirnica, najčešće ugljikohidrata, ali dugoročno ne čine dobro tijelu i uvijek se postavlja pitanje kako se hraniti kada vaga konačno pokaže željenu kilažu. Stoga je za početak jako dobro svakodnevno jesti zdrav i zasitan doručak jer dokazano je da ćemo jesti više uvečer ako gladujemo kroz dan. To je prvi korak prema zdravoj prehrani i vitkoj liniji. Dodajte malo fizičke aktivnosti, izbacite slatkiše i naoružajte se strpljenjem jer ono što se nakupilo u nekoliko mjeseci ili godina ne može nestati u nekoliko dana.

Kod odabira namirnica ciljajte da doručak ima 300 do 400 kalorija, između 10 i 15 grama masti, od 30 do 55 grama ugljikohidrata, najmanje šest grama vlakana, ne više od 36 grama šećera i od 13 do 20 grama proteina. Kako biste izračunali što točnije omjere, poslužite se online tablicama kalorija koje se lako mogu pronaći na internetu, a najčešće za svaku namirnicu stoje nutritivne vrijednosti u količini od 100 grama.

Dok se malo ne snađete u izračunima, za početak vam mogu poslužiti recepti certificirane nutricionistice Leslie Langevin koja je za magazin Pop Sugar predložila nekoliko jednostavnih, a ukusnih i hranjivih doručaka.

Zobena kaša

Od cjelovitih je žitarica pa ćete biti dulji siti i dobiti potrebna vlakna. Banana će vam osigurati energiju, bademi važne masne kiseline, a javorov sirup zasladiti početak dana.

Doručak složite od ¼ šalice zobene kaše, koju prethodno treba kuhati u uzavreloj vodi, pa dodajte desetak badema, žlicu javorova sirupa i pola manje banane.

Ovim doručkom dobit ćete oko 14 grama masti, 50 grama ugljikohidrata, sedam grama vlakana, 18 grama šećera i 11 grama proteina. Ne volite ili ne kupujete javorov sirup, stavite žličicu domaćeg meda.

Kopirati
Drag cursor here to close