Amerika

Umrla Ivana Trump

Preminula je u 74. godini, a vijest je objavio Donald Trump na društvenoj mreži Truth Social. Bivšu suprugu je nazvao "divnom, lijepom i nevjerojatnom ženom koja je vodila sjajan i inspirativan život".
Lifestyle / Flash | 15. 07. 2022. u 07:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Umrla je Ivana Trump, poduzetnica, modna dizajnerica i prva supruga Donalda Trumpa.

Preminula je u 74. godini, a vijest je objavio Donald Trump na društvenoj mreži Truth Social. Bivšu suprugu je nazvao "divnom, lijepom i nevjerojatnom ženom koja je vodila sjajan i inspirativan život".

Ivana Trump je s bivšim američkim predsjednikom bila u braku od 1977. do 1992. godine. Zajedno su dobili troje djece - Donalda Jr.-a, Ivanku i Erica. "Njen ponos bilo je njezino troje djece. Bila je veoma ponosna na njih, kao što smo i mi svi bili ponosni na nju. Počivaj u miru, Ivana!" stoji u Trumpovoj objavi.

Vijest su za ABC potvrdili i drugi članovi obitelji. "Naša je majka bila nevjerojatna žena - snaga u poslu, sportašica svjetske klase, ljepotica i brižna majka i prijateljica", poručili su.

"Pobjegla je od komunizma i prigrlila ovu zemlju. Učila je svoju djecu o odlučnosti i čvrstini, suosjećanju i odlučnosti. Jako će nedostajati svojoj majci, svojoj djeci i desetero unučadi", stoji u priopćenju.

Navodno je preminula u svom domu u New Yorku uslijed zastoja srca, no više detalja o njezinoj smrti još nije otkriveno.

Ivana Trump, rođena kao Ivana Marie Zelníčková, odrasla je u bivšoj Čehoslovačkoj. Odselila se 1970-ih i udala za Donalda Trumpa 1977. godine.

Godinama je radila u Trumpovom poslovnom carstvu kao viša izvršna direktorica. Bila je izvršna direktorica Trump's Castlea u Atlantic Cityju i radila na dizajnu interijera za Grand Hyatt Hotel i Trump Tower. Autorica je nekoliko knjiga, a kreirala je i vlastitu liniju odjeće.

"Bez obzira na to koliko sam bila zaposlena, doručkovala sam sa svojom djecom svaki dan. Sjedila sam s njima za večerom svaku večer i pomagala im oko zadaće prije nego što bih izašla u Versaceovoj haljini na neki dobrotvorni event", opisivala je svoj život u memoarima Raising Trump.

"Djeca i ja zajedno smo slavili, putovali i tugovali. Naša veza bila je, i jest, naše najvrjednije vlasništvo", pisala je tad.

U intervjuu za ABC 2017. godine rekla je da je oprostila sve Donaldu Trumpu.

Kopirati
Drag cursor here to close