Caroline Shiino

Ukrajinka nova Miss Japana: Žiri napomenuo da je Caroline veća Japanka od mnogih Japanki

Caroline Shiino postala je prva osoba rođena izvan Japana koja je pobijedila na ovome natjecanju. Ona je rođena u Ternopilu i preselila se u Japan kada je imala 5 godina.
Lifestyle / Flash | 25. 01. 2024. u 13:14 | M.Š. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovaj tjedan, proglašenje pobjednice Miss Japana, Karoline Shiino, rođene u Ukrajini, izazvalo je raspravu na društvenim mrežama o tome što znači biti i izgledati kao Japanac.

26-godišnja manekenka, rođena u Ukrajini, živi u Japanu više od 20 godina i naturalizirani je građanin Japana. Kroz godine, Japan je sve više otvarao svoja vrata strancima kao način za suzbijanje opadanja nataliteta, jednog od najnižih u svijetu.

"Živim kao Japanac, ali bilo je rasnih barijera i mnogo situacija u kojima nisam bila prihvaćena", rekla je Shiino na suznim očima tijekom prijema u ponedjeljak na tečnom japanskom jeziku. "Puno sam zahvalna što sam danas stvarno prihvaćena kao Japanac", prenosi Reuters.

Na društvenim mrežama se pojavilo nekoliko komentara koji dovode u pitanje je li Shiino stvarno lice Japana. "Dakle, netko tko nema ni kapljicu japanske krvi i nema tragove japanskosti će predstavljati japanske žene?" rekla je osoba na društvenoj platformi X.

Drugi su rekli da ima pravo predstavljati zemlju kojoj pripada. "Ako imate japansko državljanstvo, onda ste Japanac. Zar to nije sve što treba reći? Što više treba dokazati?" rekao je drugi korisnik X-a.

Reakcija na Shiinovu pobjedu podsjeća na buru koja je okružila Arianu Miyamoto, kćer japanske majke i afroameričkog oca, koja je predstavljala Japan na izboru za Miss Universe 2015.

No, Shiino se nada da će ljudi prepoznati njezin duh unatoč njezinom izgledu. Na web stranici natjecanja ljepote, Shiino je napisala da iako izgleda strano, duhom je Japanka.

Kopirati
Drag cursor here to close