''Ponosni na sebe''

Udruga za Down sindrom Mostar konačno dobila prostorije

Lifestyle / Flash | 03. 12. 2016. u 10:39 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga za Down sindrom, nakon šest godina, konačno je dobila adekvatne prostorije za smještaj svoje Udruge i njenih štićenika.

Borba je bila teška i duga, kažu iz Udruge, ali isplatilo se i danas su svi članovi 'iznimno ponosni na sebe'.

''Danas nećemo spominjati probleme koje prate osobe s Down sindromom, jer ovo je uistinu sretan i veseo dan za sve naše članove i njihove obitelji. Ovom prilikom želim se zahvaliti članu Predsjedništva BiH Draganu Čoviću i gradonačelniku Mostara Ljubi Bešliću što su prepoznali rad naše Udruge i aktivno se uključio u rješavanje problema. Zahvaljujem se i svim dragim prijateljima koji su nesebično i s puno senzibiliteta pomogli našoj Udruzi, da danas imamo adaptiran, ali još uvijek najosnovnije opremljen prostor'', rekao je za Bljesak.info Igor Ledić predsjednik Udruge za Down sindrom, dodajući kako je ovo uistinu važan korak za rad Udruge.

Inače, prostorije su veličine 25 kvadrata, a nalaze se u Zagrebačkoj ulici broj 34.

''Ovom prilikom pozivam sve koji su u mogućnosti da pomognu Udruzi u daljnjem adaptiranju prostora za djecu s Down sindromom, kako bi sutra svi zajedno bili ponosni na sebe'', kaže Ledić.

Novootvorene prostorije, kaže Ledić imat će otvorena vrata za sve udruge za djecu s posebnim potrebama, kojima je prostor potreban, jer kako kaže i sami znaju kako je biti bez adekvatnog mjesta za boravak.

Inače, uz prigodan program članovi Udruge su simbolično obilježili Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, a u suradnji s drugim udrugama, danas 03.12.2016. na prvom katu Mepas Malla Mostar u periodu od 09:00 do 21:00, organizira se prodajna izložba, čiji  prihod ide u fond za pomoć funkcioniranja udruga osoba sa invaliditetom.

Kopirati
Drag cursor here to close