Povodom blagdana sv. Nikole

Udruga Suze svetog Lovre razveselila 65 mališana u Orlacu

Iz Udruge se nadaju kako će današnja dodjela paketića biti začetak jedne tradicionalne manifestacije i početak redovnog druženja sa najmlađim žiteljima Orlaca.
Lifestyle / Flash | 06. 12. 2023. u 20:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Udruge Suze svetog Lovre, 65 djece iz mostarskog naselja Orlac dobilo je paketiće povodom blagdana sv. Nikole.

Iz Udruge se nadaju kako će današnja dodjela paketića biti začetak jedne tradicionalne manifestacije i početak redovnog druženja sa najmlađim žiteljima Orlaca.

Foto: Bljesak.info / Darivanje djece u Orlacu

"Danas imamo neopisivu radost da darivamo 65 najmlađih Orlačanki i Orlačana, djecu godište 2013. i mlađe. U naše ime odmah upućujemo i ispriku, prvi je put da radimo ovakvu organizaciju, pa se nadamo da nam nećete zamjeriti na greškama koje smo uradili i koje se događaju", kazali su organizatori.

Inače, Udruga Suze sv. Lovre je osnovana 2018. godine i zahvaljujući predanom radu njenih članova, a gdje posebno ističemo Mirka Ćužu-Mikija kao predsjednika Udruge i Peru Krešića Garu te nesebičnu pomoć svih naših mještana, je uspjela da završi ovaj objekt u kojem se nalazimo, te aktivno sudjelovala u organizaciji malonogometnog turnira Gordan Raić Mućo te obilježavanju dana sv. Lovre.

Foto: Bljesak.info / Darivanje djece u Orlacu

Istekom mandata Mikiju njegovim odlaskom u inozemstvo dolazi do imenovanja novog Upravnog odbora koji je kao svoje prioritete naveo slijedeće aktivnosti: 

  • Proljetno čišćenje Orlaca što je već obavljeno, dok je izrada spomenika Samostalne satnije Orlac projekt koji je predan u suradnji s Temeljnim ogrankom
  • Dostojanstveno obilježavanje Lipanjskih zora (ukrašavanje prometnica sa zastavama, održavanje tematskih druženja) - projekt za realizaciju u 2024. godinu
  • Proširenje groblja (kupovina zemlje za novi dio groblja) - projekt predan u realizaciju u suradnji sa Temeljnim ogrankom
  • Obilježavanja Božića uz podjelu paketića u Domu koji se realizira
  • Skrb za starije i one kojim je potrebna pomoć - realizacija do kraja godine
  • Izgradnja parka za djecu uz igralište na Šahtu - projekt odobren, očekuje se izgradnja u 12/2023 i početkom 2024. godine
  • Završetak Doma - odobrena dodatna sredstva u suradnji s Temeljnim ogrankom

"Kao što se može vidjeti, aktivnosti je puno i trudimo se da radimo na realizaciji zacrtanih projekata i radu na novim, što je rezultiralo i kompletnom logističkom organizacijom kako Mućinog turnira za djecu tako i proslave sv. Lovre, koje je poslužilo kao financijska podloga za večerašnje druženje", kazali su iz Udruge.

Foto: Bljesak.info / Darivanje djece u Orlacu

Iskoristili su priliku i pozvali sve prisutne na druženje koje će se održati 8. prosinca gdje će biti prikupljani novčani prilozi za Darove ljubavi za stare i nemoćne i one kojima je to potrebno.

Kopirati
Drag cursor here to close