Okrugli stol

Koja prava imaju žrtve nasilja, pokušalo se saznati u Mostaru

Lifestyle / Flash | 06. 12. 2023. u 17:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Okrugli stol u Mostaru

Okrugli stol u sklopu projekta "Ekonomsko osnaživanje ranjivih žena (žena u riziku od i žena žrtava rodno-zasnovanog nasilja) kroz razvoj specifičnih vještina održan je u srijedu u Mostaru.

Na njemu su učešće uzeli članovi Koordinacionog tijela za prevenciju, zaštitu i borbu protiv nasilja u obitelji u HNŽ, predstavnice i predstavnici i drugih relevantnih institucija koje se bave prevencijom i borbom protiv nasilja, kao i predstavnice Udruženja "Žena BiH" Mostar.

Ovim događajem se obilježila i globalna kampanja "16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja" i njime se želi skrenuti pažnja na položaj žena žrtava nasilja, kao i educirati javnost o načinima i mehanizmima za ostvarivanje prava svih građanki i građana, pa tako i žrtava nasilja.

Organizaciju ovog stola provodi Udruženje "Žena BiH" Mostar uz podršku Irske Ambasade u Sloveniji. 

''Zahvaljujemo se podršci Irske Ambasade u Sloveniji (The Minister for Foreigh Affairs of Ireland) i svim sudionicima današnjeg događaja na njihovom aktivnom sudjelovanju i doprinosu Okruglom stolu, kao i svemu što rade na sprečavanju i borbi protiv nasilja, kako bismo svi zajedno pomogli u stvaranju sigurnijeg BiH društva za sve njegove članice i članove", poručili su iz Udruženja Žena BiH Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close