Tjedan mira

U Mostaru dodjela nagrade za najbolje profesionalno izvještavanje

Lifestyle / Flash | 20. 09. 2016. u 10:49 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Asocijacija Mreža za izgradnju mira najavila je niz aktivnosti u okviru Tjedna mira, a povodom Međunarodnog Dana mira koji se u cijelom svijetu obilježava 21. rujna, priopćeno je iz te asocijacije.

Ove godine Tjedan mira se održava pod sloganom ''Mir - prozor u bolji svijet'' i obilježava se od 16. do 22. rujna. U Mostaru će 21. rujna biti dodijeljena novinarska nagrada 'Srđan Aleksić' za najbolje profesionalno izvještavanje.

U Sarajevu je za dan kasnije predviđena panel-diskusija o temi ''Tko se boji straha još? - prošlost, sadašnjost i budućnost'', u kojoj će sudjelovati Nidžara Ahmetašević, Nerzuk Ćurak i Nihad Kreševljaković.

U okviru Tjedna mira bit će dodijeljene i plakete lokalnim herojima i heroinama u Sarajevu, Prijedoru, Jajcu, Srebrenici i Gornjem Vakufu za njihov značajan doprinos u izgradnji mira u bosanskohercegovačkom društvu. Kao i svake godine dosad, Mreže za izgradnju mira u suradnji sa školama i organizacijama civilnog društva osmišljava niz aktivnosti za učenike i studente.

Kopirati
Drag cursor here to close