Interaktivno druženje

U Mostaru aktualizirani izazovi s kojima se suočavaju žene današnjice

Na početku tribine panelistice su iznijele svoje stavove o ženi današnjice, o balansu između porodičnih i poslovnih obveza, rodnoj i spolnoj ravnopravnosti, podršci i uvažavanju.
Lifestyle / Flash | 07. 12. 2023. u 13:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

JU IV osnovna škola Mostar organizirala je 6. prosinca 2023. godine Interaktivno druženje pod nazivom "Žena današnjice". Na tribini su kao panelistice sudjelovale predstavnice Vijeća roditelja, žene koje svojim angažmanom doprinose svojim zajednicama, a to su: Irma Boškailo, Grit Kirsten Sarić, Merima Šahinagić-Isović, Đenita Hadžović, Almira Smajkić, Mirna Kajgana, Selvina Zenunović i Nataša Gosto.

Događaj je moderirala direktorica IV osnovne škole mr. sc. Seada Kuštrić koja se u uvodnom dijelu osvrnula na dugu povijest borbe za ženska ljudska prava, podsjetivši prisutne na ikone ženske povijesti, poznate znanstvenice, umjetnice i žene koje su svojim radom snažno doprinijele vidljivosti žena i njihovoj prisutnosti u svim sferama života, te je mapirala ključne točke identiteta žene.

Na početku tribine panelistice su iznijele svoje stavove o ženi današnjice, o balansu između porodičnih i poslovnih obveza, rodnoj i spolnoj ravnopravnosti, podršci i uvažavanju. U toploj i ugodnoj atmosferi razgovaralo se o međusobnom prožimanju tradicionalnog i modernog načina života, čula su se iskustva žena koje su odrasle, živjele i radile u drugim državama, raspravljalo se o vrijednostima koje živimo i koje bi nam trebale biti važne u odgoju današnjih generacija kao što su humanost, dobrota, poštenje, prijateljstvo, ljubav. Tijekom tribine aktualizirani su mnogi sociološki problemi našeg društva, izazovi i prepreke sa kojima se suočavaju žene današnjice, ali i načini njihovog rješavanja.

Zaključci javne tribine su da, pored osnaživanja žena, trebamo raditi i na redefiniranju pojma muškarac, pa je tako najavljena tema iduće tribine "Muškarac današnjice".

Kopirati
Drag cursor here to close