prognoza

U Hercegovini kiša i bura, temperature do 30 stupnjeva

Lifestyle / Flash | 07. 08. 2016. u 06:33 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. Kiša ili lokalni pljuskovi očekuju se u većem dijelu Bosne, a u Hercegovini, uglavnom na jugoistoku. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnje temperature od 15 do 20 , na jugu od 20 do 24 stupnja. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23, a na jugu od 25 do 30 stupnjeva.

Nivo upozorenja meteoalarma je Žuto (udari vjetra oko 40km/h).

U Bosni su kolnici mokri ili djelomično vlažni i skliski, dok se u Hercegovini prometuje po pretežito suhim kolnicima. Upozoravaju se vozači na jake bočne udare vjetra na području Hercegovine.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cesti.

Na dionicama cesta gdje su tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozače moli za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na
M – 16.2 Prozor – Bugojno.
M - 17 Buna – Čapljina(Ševaš Njive)
M - 17.4 Mostar - Čitluk

Na graničnom prijelazu Doljani pojačan je izlaz osobnih vozila. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Kopirati
Drag cursor here to close