Tajna posjeta saudijskog princa Sarajevu

Lifestyle / Flash | 06. 08. 2016. u 19:42 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi princ Salman bin Abdul Aziz bin Salman el-Saud, član kraljevske obitelji Saudijske Arabije, jučer je privatnim letom stigao u Sarajevo, ekskluzivno saznaje Dnevni avaz.

Zrakoplov je u sarajevsku zračnu sletio u poslijepodnevnim satima, a saudijski princ se nakon toga uputio u jedan sarajevski hotel. 

Iako su na novinari dočekali na aerodromu, princ Salman nije davao izjave tako da je ostao nepoznat razlog i plan njegove posjete.

Princ Salman spada u red kraljevske obitelji, ali je poznat kao biznismen te se njegovo bogatstvo procjenjuje na skoro tri milijarde američkih dolara. Procjenjuje se da je jedan od najmlađih milijardera na svijetu sa svojih 36 godina.

Salman je poznat u europskim krugovima i kao ljubitelj umjetnosti i sporta.  Doktorirao je pravo na poznatoj Sorboni, a tečno govori arapski, engleski i francuski jezik. Osnivač je The Visionary Movers kluba, koji okuplja mlade svjetske lidere na jednoj platformi da bi razmjenjivali znanje, ideje, informacije, gradili mreže i stvarali kontakte i poticali međukulturološku razmjenu. 

Osnivač je privatne aviokompanije, ali posluje i s naftom te je uključen i u građevinsku industriju unutar Kraljevine Saudijske Arabije, ali u drugim zemljama širom svijeta. Dobitnik je više nagrada i medalja različitih zemalja i organizacija.

Kopirati
Drag cursor here to close