Let's Do It

U ekološkoj akciji sadnje 'Milijun sadnica za 1 dan' sudjeluje nekoliko tisuća volontera

Lifestyle / Flash | 20. 10. 2015. u 11:38 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Let's Do It - Milijun sadnica za 1 dan" održava se u organizaciji Udruženja građana "Ruke" iz Sarajeva i "Mozaik prijateljstva" iz Banja Luke.

Građani Sarajevu će se okupljati ispred Olimpijskog komiteta BiH - Zetra, nakon čega će ići na Bjelašnicu, a informacije o okupljanjima u drugim gradovima se mogu naći ne web stranici www.letsdoit.ba.

Ova akcija je u BiH prvi put organizirana 2012. i do sada je u čišćenju ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća sudjelovalo 151.745 volontera, koji su prikupili oko 12.500 tona otpada i zasadili 314.886 sadnica raznih vrsta drveća.

Predsjednik Udruženja građana "Ruke" Božidar Mihajlović kazao je da akcijom žele ukazati na važnost šuma te podići glas za ljepšu, čišću i bolju BiH.

''Tog dana će novinski članci biti ispunjeni ne sumornom svakodnevnicom već herojstvom, volonterstvom i zajedništvom. Tog dana ćemo vidjeti ono što BiH treba i može da bude, a to je zemlja u kojoj svi rade za dobrobit društva'', pojasnio je.

I ove godine Olimpijski komitet BiH je specijalni partner velikog ekološkog projekta 'Let's Do It'. Generalni tajnik OKBiH Said Fazlagić istakao je da sudjeluju u u svim segmentima ovog projekta, a to je u čišćenju, edukaciji te pošumljavanju terena.

Glasnogovornik Delegacije EU i specijalnog predstavnika EU u BiH Andy McGuffie " naglasio je da su sprječavanje negativnih efekata klimatskih promjena i prilagođavanje na njihove posljedice ključni prioriteti za Europsku uniju te da su ponosni što ponovno mogu podržati tisuće volontera koji će saditi drveće širom Bosne i Hercegovine.

Također je naglasio da će akcija biti održana u važnom trenutku, uoči usvajanja novog globalnog sporazuma o klimi, a koji će biti potpisan u prosincu u Parizu.

Projekt su podržala sva poduzeća koja gazduju šumama u Bosni i Hercegovini, Ured specijalnog predstavnika Europske unije u BiH, UN Volonteri, njemačko veleposlanstvo, te društveno odgovorne kompanije Ekoživot, Konzum i Sarajevski Kiseljak, a Olimpijski komitet BiH je specijalni partner projekta i ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close