U sjećanje na Dadu

U Čapljini održana izložba mladih golubova; dodijeljene nagrade

Lifestyle / Flash | 13. 12. 2014. u 12:46 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga za uzgoj i zaštitu sitnih životinja Čapljina organizirala je danas u svadbenom salonu ''Astorija'' u Čapljini drugu Memorijalnu izložbu mladih golubova uzgojenih 2014. godine.

Izložba je organizirana u sjećanje na Davora Dadu Puticu, Čapljinca koji je bio uspješan uzgajivač golubova.

Ilija Sušac, jedan od organizatora i šampiona izložbe, istaknuo je kako o susretu dovoljno govori činjenica da su se okupili izlagači iz Čapljine, Mostara, Sarajeva, Livna, Banja Luke, Splita…

''Ovo je druga natjecateljska izložba mladih golubova, a koja će i ubuduće nositi ime pokojnog Davora Putice Dade, koji je i sam bio zaljubljenik u golubove i koji nas je sve zadužio svojim radom u Udruzi i ljubavlju prema golubovima.

Treba napomenuti da je na današnjoj izložbi ocjenjivač bio međunarodni sudac za golubove kormorane Ratko Ivanković iz Loznice (Srbija), što govori o važnosti ove izložbe'', rekao je za Bljesak.info Sušac.

Šampionom izložbe proglašen je crveni kormoran Stevana Trtića iz Banja Luke. Ostali šampioni bili su dva goluba kormorana: jedan crno-bijeli i jedan žuto-bijeli Ilije Sušca iz Čapljine, potom golub kormoran žuti Ante Bohuma iz Mostara, golub kormoran žuti Kasima Ušanovića iz Sarajeva i golub kormoran srebrni Željka Jonjića iz Banja Luke .

Kopirati
Drag cursor here to close