Deseto izdanje

U Austriji startala najteža avanturistička utrka na svijetu

Sudionici će na svom putu trčati, planinariti i letjeti paragliderom 1 238 kilometara do Mont Blanca (Francuska) i nazad, te proći 12 kontrolnih punktova u pet zemalja.
Lifestyle / Flash | 21. 06. 2021. u 15:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pucnjem iz startnog pištolja u središtu Salzburga u nedjelju je službeno počelo jubilarno 10. izdanje Red Bull X-Alps, najteže avanturističke trke na planeti. Na 12 dana dugo putovanje preko Alpa krenulo je 29 natjecatelja iz 15 zemalja.

Foto:PR / Red Bull X-Alps je najteža avanturistička trka na planeti

Sudionici će na svom putu trčati, planinariti i letjeti paragliderom 1 238 kilometara do Mont Blanca (Francuska) i nazad, te proći 12 kontrolnih punktova u pet zemalja. Njihov konačni cilj je Zell am See, planinsko odmaralište na obali jezera.

Video: Red Bull X-Alps 2021 - Official Trailer

Natjecatelji su pod vrelim suncem krenuli iz središta Salzburga, prošli kroz staro gradsko jezgro, prešli rijeku Salzach i počeli prvi od mnogih brutalnih uspona pješice. Cilj prve etape bio je 1 288 metara visok vrh Gaisberg, koji gleda na Salzburg, a do njega je prvi stigao 20-godišnji austrijski debitant Thomas Friedrich. Drugi je bio Michal Gierlach (Poljska), a treći Maxime Pinot (Francuska).

Nakon prvog kontrolnog punkta, iduća destinacija je Wagrain-Kleinarl, 65 km južno, odakle nastavljaju zapadno ka Kitzbühelu, gdje se moraju potpisati na tablu na vrhu čuvene skijaške staze Hahnenkamm.

Foto:PR / U utrci sudjeluju natjecatelji svih starosnih dobi

„Nakon svega što se u svijetu izdogađalo u proteklih 18 mjeseci, presretni smo da možemo organizirati ovu trku i pokazati da se vrhunski sportski događaji mogu odvijati u sigurnosti. Naporno smo radili da se ovo dogodi. Ova godina je posebna, ovo je 10. izdanje trke. Imamo novu rutu, najduža je i najteža do sada. Bit će ovo nezaboravna avantura sa sve natjecatelje, i svima im želim sigurnu i uspješnu utrku“, izjavio je Ulrich Grill, osnivač i organizator trke.

U utrci sudjeluju natjecatelji svih starosnih dobi: od 61-godišnjeg Japanca Kaorua Ogisawe, koji se natječu šesti put, do spomenutog Friedricha, koji sa 20 godina debitira.

Foto:PR / Utrku možete pratiti i na službenoj web stranici

No, najviše pažnje privlači šestostruki pobjednik Christian Maurer, koji se nada sedmoj uzastopnoj tituli, i Pinot (29), koji će pokušati da prekine njegovu dominaciju.

Zanimljivo za ovo izdanje utrke je da kretanje natjecatelja možete pratiti u stvarnom vremenu na stranici ntjecanja www.redbullxalps.com.

Kopirati
Drag cursor here to close