Godina psa

Trump ponovno zaštitni znak kineske nove godine

Statua psa koja se mršti i prijeti prstom, poput Trumpa, ima zlatnu boju kose i frizuru poput aktualnog američkog predsjednika
Lifestyle / Flash | 31. 12. 2017. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu priprema za predstojeću lunarnu novu godinu koja će proteći u znaku psa, stanovnici kineskoga grada Taiyuana iz pokrajine Shanxi ispred trgovačkog centra su postavili statuu koja nalikuje američkom predsjedniku Donaldu Trumpu.

Slično su napravili njihovi sunarodnjaci prošle godine kada su radnici tvornice u gradu Zheijangu izradili velike balone na napuhavanje u obliku pijetla uoči Godine pijetla 28. siječnja. I tada su ih postavili ispred trgovačkih centara.

Statua psa koja se mršti i prijeti prstom, poput Trumpa, ima zlatnu boju kose i frizuru poput aktualnog američkog predsjednika. Pas ima i karakterističnu crvenu kravatu, prenosi Independent.

Kineski list "People's Daily" postavljanje statue pozdravio je riječima ''Dobrodošlica Trumpu-psu'', iako su predstavnici shopping centra rekli da statua nije napravljena po uzoru na američkog predsjednika, piše Hina.

''To je samo simpatičan pas s kojim se naši kupci mogu fotografirati'', stoji u njihovu priopćenju.

Po kineskom kalendaru predstojeća Nova godina počinje 16. veljače.

Kineski horoskop obuhvaća 12 godina, a svaku predstavlja druga životinja. Donald Trump rođen je 1946. godine, koja je protekla u znaku psa, poput 2018.

No za Trumpa, piše People's Daily, to nije dobra vijest. Naime, ljudima se obično savjetuje da budu oprezni tijekom godine u njihovu znaku jer ih, navodno, očekuju velike zamke. Po kineskom vjerovanju svaku osobu rođenu u tom znaku pratit će loša sreća.

 

Kopirati
Drag cursor here to close