Katedrala Male Gospe

Trebinjski katolici proslavili blagdan Kristova Uskrsnuća

Lifestyle / Flash | 27. 03. 2016. u 11:57 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Misom u Katedrali Male Gospe u Trebinju, koju je služio trebinjski župnik don Ante Luburić, u nedjelju je počelo obilježavanje najvećeg kršćanskog praznika Uskrsa.

Luburić je vjernicima poručio da na današnji trebaju moliti Boga da im udjeli mir i blagoslov, jer bez Kristova mira, nema mira na zemlji.

''Poruka Uskrsa je poruka mira, blagoslova i dobra. U ovom danu ne bismo smjeli ništa drugo ni željeti ni misliti, ni raditi, već samo moliti Boga da nam udijeli svoj mir i blagoslov. U tom duhu neka bude ovaj dan i ova svetkovina i onima do kojih dođe ova moja poruka neka im bude dobro i blagoslovljeno'', poručio je trebinjski župnik.

Uz blagdansku trpezu i farbana uskrsna jaja, trebinjski vjernici će obilježavanje Uskrsa nastaviti u svojim domovima, piše MojaHercegovina.com.

Uskrsnu misu u Trebinju posjetili su Astrid i Mihael Hausner, bračni par iz Münchena. Mihael je trenutno zaposlen u Podgorici, a za praznike u posjetu mu je došla i supruga Astrid, pa su odlučili Uskrs provesti u nekom od obližnjih mjesta. Vrlo lako, kažu supružnici, izbor je pao na Trebinje.

''Razmišljali smo gdje bi bilo posebno lijepo da provedemo ove blagdanske dane. Ova dva dana uživamo u ljepotama osunčanog Trebinja. Ova uskrsna nedjelja nas posebno čini veselim i zadovoljnim'', kaže Mihael.

On je posebno sretan, kako kaže, zbog toga što mu boravak u Podgorici daje priliku da dva puta slavi Božić i Uskrs.

Sljedeći blagdan Uskrsa, onog pravoslavnog 1. svibnja, Mihael će, obećava, nastojati na vrijeme doći na liturgiju, budući da ga je pomjeranje kazaljki na satu ''poremetilo'', pa je zakasnio na misu u trebinjskoj katedrali.

Kopirati
Drag cursor here to close