Prljavština

Većina torbica ima puno više bakterija od prosječne daske na wc školjci

Lifestyle / Flash | 27. 03. 2016. u 11:17 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I dok iz kuće zasigurno nikada ne biste izašli u prljavoj majici ili trapericama, postoji jedan komad kojeg većina žena zanemaruje, kada je u pitanju higijena.

Samo dva posto žena čisti svoje torbice jednom mjesečno, a čak 80 posto ostalih nikada ih nisu ni ispraznile da bi ih očistile kako spada, otkrila je nedavna studija provedena u Velikoj Britaniji.

Čak 90 posto svih torbica sadrži visoke razne klica, a brz pogled na sve što nosite u njima - šminka, mobiteli, grickalice, novci - dovoljan je da shvatite kako su vaše torbice postale leglo bakterija.

Prosječna zastupljenost bakterija kod svih torbica koje su ispitivane u istraživanju bila je oko 1000, a kako bi stekli dojam o tome koliko je to zapravo, spomenut ćemo samo kako je sve više od 500 razlog za brigu, a prosječna daska na wc školjki ima oko 150.

Kada razmislite malo o tome gdje se sve vaše torbice nađu tijekom dana, od poda u javnim zahodima do sjedala u autobusima i tramvajima, ni ne čudi činjenica da imaju alarmantan broj bakterija i klica, a možda će vas ovo istraživanje napokon potaknuti da bar jednom mjesečno detaljno očistite svoju omiljenu torbu.

Kopirati
Drag cursor here to close