Žiri

Tko će odabrati najbolje na WHFestu?

Program ''Kratka priča o kratkoj priči'', u kojem će biti proglašeni pobjednici književnog dijela festivala te održano druženje autora sa žirijem, bit će održan u subotu, 28.7.
Lifestyle / Flash | 24. 07. 2018. u 11:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od 26. do 28. srpnja u Širokom Brijegu održat će se 16. po redu West Herzegowina Fest.

Nakon selekcije prijavljenih radova, a na festivalu je željelo sudjelovati 380 autora, selektori su odabrali 9 bendova, 22 filma i 27 kratkih priča koje će ocijeniti festivalski žiri.


Ove godine u glazbenom žiriju su Zlatko Gall - novinar, pisac i glazbeni kritičar, Samir Čulić - glazbeni urednik, Miljenko Puljić - glazbenik i direktor marketinga Kazališta Komedija, Ivan Galić Ivećko - začetnik, osnivač, pokretač, organizator i glazbeni urednik West Herzegowina Festa te Hrvoje Horvat - glazbeni novinar.

Filmski žiri čine glumci Nina Violić, Dragan Bjelogrlić, Armin Omerović, Branislav Trifunović te poznati televizijski odabirač Đelo Hadžiselimović.

U književnom dijelu festivala o najboljima će odlučivati pisci Josip Mlakić, Emir Imamović Pirke i Marijo Glavaš.

U književnom dijelu WHFest je pripremio predstavljanje knjige ''Naša žena'' Tanje Mravak, jedne od najboljih regionalnih spisateljica kratke priče, koje će se održati u petak, 27. 7. u 18 sati u hotelu Park.

Program ''Kratka priča o kratkoj priči'', u kojem će biti proglašeni pobjednici književnog dijela festivala te održano druženje autora sa žirijem, bit će održan u subotu, 28.7. na istom mjestu u 18 sati. Tijekom festivala bit će održan i Art Corner na kojem će posjetitelji moći uživo vidjeti proces stvaranja umjetničkih djela.

Najbolji bend bit će nagrađen snimanjem pjesme i spota pod pokroviteljstvom Jägermeistera, a ocjenjivat će se i najbolji styling koje će nagraditi Levi's. Autori kratkih priča natječu se za novčanu nagradu od 1.000 KM, koju osigurava portal Bljesak.info, a autori filmova natječu se za novčanu nagradu od 1.000 KM HT-Eroneta.

Kao i svake godine, svake festivalske večeri posjetitelje će zabavljati glazbeni gosti čiji će koncerti zatvarati svaku festivalsku večer.

Prvu večer festivala nastupit će Nina Badrić i Vojko V., druga večer rezervirana je za bend Vatra i Kries, a festival će, nakon stand-up nastupa Nikole Đurička zatvoriti koncert Bajage i Instruktora.


Za detaljan program festivala posjetite internetske stranice WHFesta te Facebook stranicu festivala.

Ulaz na sve tri festivalske večeri je besplatan za sve one koji dođu prije 21 sat.

Kopirati
Drag cursor here to close