Pozitiva

Dečak uoči nastupa u Širokom Brijegu: WHF je drugačiji od tipičnih festivala

''West Herzegowina Fest sjajno je organiziran festival, ostavlja dojam prisne i prijateljske manifestacije, što ga u pozitivnom smislu odvaja od tipičnih festivala'', rekao je Ivan Dečak, frontmen benda Vatra
Kultura / Glazba | 23. 07. 2018. u 14:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Virovitički pop-rock sastav Vatra u petak će drugi put nastupiti na popularnom West Herzegowina Festu, a nastup u Širokom Brijegu, kako govore za portal Jabuka.tv,  ispunjen je pozitivnim očekivanjima.

Virovitičani su na najpoznatijem festivalu zapadne Hercegovine gostovali 2015. godine i u sjećanju nose dobar provod.

''West Herzegowina Fest sjajno je organiziran festival, ostavlja dojam prisne i prijateljske manifestacije, što ga u pozitivnom smislu odvaja od tipičnih festivala'', rekao je Ivan Dečak, frontmen benda Vatra, za portal Jabuka.tv.

Ivan Dečak naglasio je da je najponosniji na činjenicu da će uskoro 20. rođendan postojanja benda, a  još uvijek jednako uživaju u svakoj novoj pjesmi, novom putovanju, novom koncertu. Nakon gotovo dvaju desetljeća postojanja i devet izdanih albuma, tijekom karijere su se morali naučiti nositi i s kritikama.

''Kroz glazbu pričamo o svojim životima i svijetu koji nas okružuje. Kritika je sastavni dio javnog posla, međutim ne opterećujemo se istom'', naglasio je Dečak.

Frontmen benda Vatra opisao je koga su slušali u vrijeme nastanka benda te koji žanr pjesama slušaju danas.
''U fazi nastanka, sada već daleke 1999. godine, uglavnom smo slušali britansku glazbu, od Bowiea, preko Placeba do Blurea, pa sve to skupa pomiješano s ex YU rockom. U današnje vrijeme nismo opterećeni žanrovima, uz toliko dobre glazbe, bila bi prava šteta ograničiti se samo na jedan žanr glazbe'', rekao je frontmen višestruko nagrađivanoga virovitičkog benda.

Za kraj je naglasio da će iduća godina biti posebna za bend Vatra.

''Sljedeće godine slavimo 20 godina benda, tim povodom 5. travnja sviramo u Domu Sportova u Zagrebu, a istog dana izaći će naš 10. studijski album'', zaključio je Ivan Dečak.

Podsjetimo, 16. West Herzegowina Fest održavat će se od 26. do 28. srpnja u Širokom Brijegu, a posjetitelje i ove godine očekuje trodnevni festival glazbe, kratkog filma i kratke priče, uz likovne i glazbene goste.

Prvu večer festivala nastupit će Nina Badrić i Vojko Vrućina, druga večer rezervirana je za bendove Vatra i Kries, a festival će, nakon stand-up nastupa Nikole Đurička zatvoriti Bajaga i Instruktori. Ulaz na sve tri festivalske večeri je besplatan za sve one koji dođu prije 21 sata.

Kopirati
Drag cursor here to close