Tko je lud da to plati?

Suludo: Tip za parkirno mjesto od 18 kvadrata traži pola milijuna eura

Tražena cijena parkirnog mjesta viša je od prosječne cijene stana u Nizozemskoj
Lifestyle / Flash | 02. 05. 2024. u 20:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Parkirno mjesto kod Vondelparka, najveće zelene površine u Amsterdamu, prodaje se za gotovo pola milijuna eura, što je šokantna cijena i za Nizozemsku gdje su zbog teške stambene krize cijene eksplodirale. Oglašeno je na oglasniku za nekretnine Funda za 495.000 eura i najskuplje je u zemlji, piše nizozemski medij RTL.

Površine je 18 četvornih metara i nalazi se, prema priopćenju agencije za nekretnine J. Heule, u zatvorenom kompleksu i “na najpoznatijoj i najekskluzivnijoj trgovačkoj ulici u Nizozemskoj”. Nalazi se na P.C. Hooftstraat, nadomak Rijksmuseuma i Van Goghovog muzeja, a također se može unajmiti za 750 eura mjesečno, prenoai Hina.

Oglas je šokirao Nizozemsku, koja je inače pogođena teškom stambenom krizom. Naime, tražena cijena parkirnog mjesta viša je od prosječne cijene stana u Nizozemskoj, što je, prema izvješću objavljenom krajem 2023., 430.000 eura.

Osim skoka cijena, RTL ističe da su u Nizozemskoj zatvorena mnoga parkirališta u gradskim središtima kako bi ona postala manje atraktivna za automobile. Parkirna mjesta su “sve rjeđa i vrijednost im je sve veća, ali takvo mjesto naravno ne vrijedi pola milijuna eura”, navodi RTL.

S time se ne slaže osnivač agencije za prodaju nekretnina Jeel Heule, koji ističe da je ta četvrt, u kojoj se kuće prodaju i za nekoliko milijuna eura, puna skupih stanova i automobila. “Nema vanjskog prostora pa je parkiranje u ovom području vrlo teško i rijetko je dostupno mjesto za parkiranje“, objašnjava.

RTL također ističe da stranica Funda, na kojoj je objavljen oglas, ne kontrolira odgovaraju li tražene cijene vrijednosti onoga što se prodaje. “Ovisi samo o tome je li netko dovoljno lud da plati taj iznos“, ističu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close