Oktoberfest 2016.

Strah od terorizma iziskuje dodatne sigurnosne mjere

Lifestyle / Flash | 06. 09. 2016. u 13:00 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oktoberfest i ove godine privlači mnoštvo ljudi iz cijeloga svijeta. Najpoznatiji svjetski festival piva održat će se u Münchenu od 17. rujna do 3. listopada.

Sada već legendarna krigla (Wiesnmaß) stajat će ove godine između 10.40 i 10,70 eura.

Međutim, uz sve ono što je već gotovo dva stoljeća tradicija i što je redovnim posjetiteljima Oktoberfesta toliko poznato, ove jeseni svjetska fešta piva bit će obilježena i većim sigurnosnim mjerama, piše Focus.

Naime, strah od terorizma nagnao je organizatore da na festivalskom šatoru instaliraju video kamere, a bit će prisutno i više zaštitara nego ranijih godina.

Glasnogovornik minhenskog Hofbräua Stefan Hempl potvrdio je za medije kako su dodatne sigurnosne mjere već poduzete.

Uz instaliranih 26 kamera, zaštitarska ekipa ove će godine imati 25 dodatnih ljudi, a kako je kazao njihov šef Konrad Bertels, u špicama posketa na Oktoberfestu će se nalaziti 135 zaštitara.

Kontrole pri ulasku bit će češće, pri čemu zaštitari napominju kako neće dozvoliti ulazi učini li im se bilo što sumnjivo kod potencijalnog posjetitelja prilikom vršenja kontrole.

Hofbräu šator je najveći na Oktoberfestu i glavni je magnet za posjetitelje iz čitavoga svijeta. Njegova sigurnost stoga je od primarne važnosti. Podrazumijeva se da će organizatori učiniti sve kako bi svaki kutak festivala bio siguran, dobro opskrbljen i zabavan.

Kopirati
Drag cursor here to close