Eko-licemjer

Spielberg, jedan od najžešćih klimatskih aktivista plovi na jahti koja troši 500 litara goriva na sat

Superjahta holivudske legende je brod na dizelski pogon od 4444 tone s dva bazena, kinom i sletištem za helikoptere na prednjoj strani.
Lifestyle / Flash | 06. 09. 2023. u 13:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Možda i najžešći klimatski aktivist, Steven Spielberg uplovio je sa svojom superjahtom u Italiju. Ništa ne sprječava vlasnika superjahte da uživa u svjetskim čudima na svom brodu za razonodu.

Otvoreni klimatski aktivist Steven Spielberg i njegova supruga Kate Capshaw primijećeni su kako uživaju u talijanskoj rivijeri na svojoj jahti Seven Seas od 250 milijuna dolara. Spielbergova 357 stopa duga Oceanco superjahta izgrađena je u Nizozemskoj i nudi bezbroj pogodnosti i luksuznih značajki, a sve to košta mnogo za održavanje.

Čak i kada se ne kreće, jahta koja se proteže 357 stopa može lako potrošiti 700-800 litara dizela na sat. Prema WSJ-u, brod dug 250 stopa troši 500 litara na sat, a samo u prvih deset minuta košta 550 dolara.

Superjahta holivudske legende je brod na dizelski pogon od 4444 tone s dva bazena, kinom i sletištem za helikoptere na prednjoj strani. Par je uživao u šetnji ulicama Portofina ruku pod ruku s umirovljenom američkom glumicom Capshaw.

  / Steven Spielberg 

Filmski redatelj, koji je rekao da je 'užasnut' globalnim zatopljenjem, nekoliko je puta nazvan eko-licemjerom. Prošle godine, nagrađivani redatelj filmova ostvario je 16 putovanja u rasponu od 27.000 milja na svom Gulfstream G650 u jednom ljetu. Laičkim rječnikom rečeno, to je ni manje ni više nego gorivo u vrijednosti od 116.159 dolara.

"Užasnut sam globalnim zagrijavanjem", rekao je Spielberg u intervjuu 2018. za svoj film "Ready Player One". "Globalno zatopljenje je znanstvena stvarnost. To nije politički trik. To je pravi dio stvarne, mjerljive i kvantificirane znanosti", kazao je.

Kopirati
Drag cursor here to close