Pahuljice padajte....

Snijeg prekrio bosanskohercegovački morski biser

Neum je kraj dana dočekao prekriven sniježnim plaštom
Lifestyle / Flash | 26. 02. 2018. u 17:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Snijeg je zabijelio i krajnji jug zemlje, kao što su prognostičari najavljivali prethodnih dana.

Foto: Snimio čitatelj/ Bljesak.info



Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) na svojim stranicama je objavio da se danas u Hercegovini očekuje pretežno oblačno sa susnježicom i snijegom.

U utorak, ovaj Zavod je najavio da će u Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom.

Foto: Snimio čitatelj/ Bljesak.info

''U Hercegovini padavine postepeno prestaju poslije podne, uz smanjenje oblačnosti na jugu i jugoistoku. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnje temperature na jugu će biti od -5 do 0, a dnevne od 0 do 4 °C. U srijedu  u Hercegovini i na jugozapadu Bosne se očekuje pretežno sunčano. Jutarnje temperaturena jugu od -7 do -2, a dnevne od -1 do 3 °C. U četvrtak se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima sa snijegom. U Hercegovini u večernjim satima se očekuje prelazak snijega u kišu. Jutarnje temperature na jugu od -6 do -1, a dnevne od 2 do 6 °C. Petak će u Hercegovini donijeti kišu, te dnevne temperature do osam stupnjeva'', navedeno je na stranicama FHMZ.

Pdosjetimo, službe Hercegovačko-neretvanske županije su najavile da su spremne za sve vremenske uvjete.

''Sva mehanizacija i ljudstvo su spremni. Imamo dovoljno posipnog materijala, tako da ćemo sukladno količini snijega koja padne moći pravovremeno očistiti ceste. Sve ceste će biti prohodne kao i do sada'', rekao je ranije u izjavi za Bljesak.info direktor Cesta Mostar Kristijan Milas.

Pero Ćiro Pavlović glasnogovornik Stožera civilne zaštite HNŽ-a, za Bljesak.info je rekao kako su operativni stožeri puno opremljeniji i spremniji dočekuju najavljene padavine.

''Budući da su najavljene značajne hladnoće mi iz Stožera Civilne zaštite apleriamo na kolege u Civilnim zaštitama Jedinica lokalne samouprave da naprave sve potrebne predradnje kako bismo spremni dočekali snijeg i minuse'', rekao je Pavlović za Bljesak.info dodajući kako će i Županijska uprava u skladu s mogućnostima priskočiti u pomoć lokalnim stožerima.

''Naše službe su, a nadamo se i građani poučeni prijašnjim iskustvom spremniji za najavljene padavine'', zaključio je Pavlović.

Kopirati
Drag cursor here to close