Bez publike

Skakači sa Starog mosta čekaju kraj pandemije: Skokovi mogu biti i za dobro zdravlje

Skokovi ne moraju biti samo za protuuslugu. Skok može biti izveden i za sreću i dobro zdravlje“, kaže predsjednik Kluba skakača "Mostari" Semir Drljević – Lovac
Lifestyle / Flash | 11. 04. 2020. u 11:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pandemija COVID-19 negativno se odražava na gotovo sve segmente života. Izvanrednih okolnosti nije pošteđen ni Mostar. Gubici će u resoru turizma biti ogromni, što se može predvidjeti kratkom šetnjom kroz staru jezgru grada.

Na Starom mostu uz ponekog prolaznika možete susresti tek mostare. Čuvari mostova, kao u davnim vremenima, i danas su tu. Na licima nose maske sa izvezenim simbolom Starog mosta, poštujući i sve higijensko-epidemiološke mjere.

Foto: AA / Skakači sa Starog mosta se nadaju da će uskoro imati podršku publike

“Družimo se na mostu svakodnevno. Šta raditi u ovim danima? Bavimo se i dezinfekcijom prostorija na Starom mostu, čekajući da sve ovo prođe. A, i u ovim novim uvjetima se skače. Skokovi ne moraju biti samo za protuuslugu. Skok može biti izveden i za sreću i dobro zdravlje“, kaže predsjednik Kluba skakača "Mostari" Semir Drljević – Lovac u razgovoru za Anadolu Agency.

Nedavno je Semir Miro Kazazić izveo "antikorona skok" za sve građane.

Foto: AA / Skakači sa Starog mosta čekaju kraj pandemije

“Bio je to naš simbolični prilog u borbi čovječanstva protiv koronavirusa. Skok sam izveo s maskom na licu. Prethodno sam posljednji put skočio 8. ožujka. Od tog dana nitko se nije pojavio i zatražio skok“, ispričao nam je Kazazić.

I danas svako tko eventualno dođe na Stari most može naručiti skok. Teško je predvidjeti dokad će pandemija trajati, a u Klubu skakača spremni su na sve scenarije kada je riječ o organizaciji Skokova sa Starog mosta.

“Skokove smo organizirali i za vrijeme agresije na Mostar. Nismo imali publiku, ali su skakači skakali. Ako do kraja srpnja stanje koje imamo ne prođe, spremni smo ponovo organizirati skokove i bez publike. Ali o tom - potom... Vjerujem da će se dotad stvari ipak vratiti u normalu. Kad je riječ o samom Klubu, mi ovim ništa ne gubimo. Gube, istina, pojedini članovi koji skaču za turiste. Riječ je o pet, šest ljudi koji dnevno mogu izvesti više skokova“, dodaje Drljević.

Foto: AA / Starim mostom prođe samo pokoji stanovnik grada

Ranije zakazana dionica natjecanja Cliff diving u Mostaru, koja je trebala biti održana u rujnu, otkazana je zbog pandemije koronavirusa.

Foto: AA / Usamljeni na Starom mostu
Kopirati
Drag cursor here to close