Nakon 27 sezona

Simpsonsi: Smithers 'izašao iz ormara'

Lifestyle / Flash | 29. 09. 2015. u 06:13 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon 27 sezona, Waylon Smithers, lik iz animirane serije "Simpsonsi", napokon će "izaći iz ormara".

Naime, povodom početka nove sezone kultnog crtanog, producenti su najavili da će u nastavku serije dvije epizode biti posvećene seksualnosti osobnog asistenta springfieldskog moćnika, Montya Burnsa. Nakon desetljeća neuzvraćene ljubavi, Smithers će konačno objaviti svom šefu tiraninu da je gej.

"U Springfieldu svi, osim Burnsa , odavno znaju da je Smithers gej", rekao je Al Green, jedan od producenata serije.

"Tom temom ćemo se pozabaviti u dvije epizode", kazao je on, dodavši da će u novoj sezoni Smithers imati mnogo veću ulogu nego ranijih godina.

"Smithersu je dosadilo da ga Burns vječito ponižava i razmišlja da nešto promjeni u svom životu", naveo je Green.

"Springfield je ogledalo srednje Amerike, a Smithersovo izlaženje ''iz ormara'' u tom fiktivnom svijetu prikazuje, i ujedno jača položaj homoseksualaca u realnom svijetu", smatra Edwars Skyapa, stručnjak za medije sa Massachusettskog tehnološkog instituta (MIT), prenosi londonski Guardian.

Njegovo istraživanje je, naime, pokazalo da prisustvo gej likova u televizijskim programima smanjuje predrasude gledatelja prema gej osobama. U seriji "Simpsonsi" je tijekom godina bilo nekoliko homoseksualnih likova, poput radnika tvornice koji noću posećuju gej klubove i sestre bliznakinje Marge Simpson.

Kopirati
Drag cursor here to close