Spektakularna rock’n’roll noć

Sezona festivala: Bihać urliče, nevjerojatan glazbeni potencijal koji postoji u ovome gradu

U Bihaću je počeo festival "Bihać Urliče". Prve su večeri posjetiteljima dobrodošlicu poželjeli bihaćki bendovi koji su izvodili isključivo autorske pjesme.
Lifestyle / Flash | 24. 08. 2019. u 13:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bihaću je počeo festival "Bihać Urliče". Prve su večeri posjetiteljima dobrodošlicu poželjeli bihaćki bendovi koji su izvodili isključivo autorske pjesme.

Nastupalo je sedam bendova i to čuvari vinyl zvuka, Eduard Edo Živni i Hari Džeger, a nakon toga i bendovi Start, Emberdown, Luddit, Retro, Grefran, Korea i The Babe Barbarella.

''Sami početak noći obilježen je gestom koji će nam svima zauvijek ostati u sjećanju. Naime, gitarista benda The Babe Barbarella koji se dugo oporavljao nakon teške prometne nesreće sinoć je prvi put nastupao pred publikom. Na iznenađenje prisutnih gitarista benda Arslan je od svojih prijatelja dobio na poklon ručno izrađenog Telecastera koji mu je oduvijek bio želja'', navode organizatori u priopćenju.

Dodali su kako je prva noć festivala pokazala nevjerojatan glazbeni potencijal koji postoji u ovome gradu, a "Bihać Urliče" prilika je da se to sumira i vidi na jednom mjestu.

Posjetitelji festivala prisustvovali su i izradi umjetničkog djela koja su dva bihaćka umjetnika tokom trajanja koncerta oslikali na licu mjesta te svoju motivaciju pronašli u notama bendova koji su nastupali sinoć.

''Možemo reći da je definitivno oživljen kreativni potencijal grada Bihaća u sklopu ovog festivala i nema više razloga da se stane jer "Bihać Urliče" može utjecati na podizanje kulturne svijesti u našem gradu'', dodaju organizatori.

Pozvali su sve sugrađane i goste da i večeras posjetite igralište “Vojno” gdje se festivalska priča nastavlja.

U okviru festivalskog programa bit će prikazan i dokumentarni film “Rock’n’War” autora Damira Pirića, koji će se tom prilikom obratiti publici.

Za zagrijavanje, drugu noć festivala je zadužena ista ekipa za gramofonskim pločama, a za svirku respektabilni Tight Grips iz Karlovca i kultni Kojoti.

Kopirati
Drag cursor here to close