SEUH

Ronioci vade kontejner iz Bune

Lifestyle / Flash | 03. 10. 2016. u 13:02 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru redovitih trenažnih aktivnosti Postrojbe za spašavanje na vodi i pod vodom Sportsko Ekološke Udruge Hercegovina (SEUH) iz Mostara 4. listopada će se obaviti trenažni zaron na rijeci Buni, na lokaciji Pržine tijekom kojeg će iz riječnog korita biti izvađen kontejner za smeće.

Kontejner koji se nalazi na dnu korita, na dubini od oko 4 metra je uočen za vrijeme tradicionalne SEUH-ove ekološke akcije čišćenja korita i priobalja rijeke Bune, koja je ove godine održana po peti put.

Aktivnost će, kako je priopćeno, biti obavljena u suradnji s Upravom za civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko-neretvanske županije, koja je opremila ovu SEUH-ovu specijalnu postrojbu, između ostalog i padobranom kojim će kontejner biti podignut s riječnog dna, te u suradnji s Profesionalnom vatrogasnom postrojbom Mostar, koja će vitlom s vatrogasnog vozila izvući kontejner na obalu.

''Sličnu aktivnost je ova postrojba SEUH-a obavila i 2013. god., a čime se daje doprinos u održanju i poboljšanju jedinstvenog biološkog i ekološkog sustava rijeke Bune'', navedeno je iz ove udruge.

Kopirati
Drag cursor here to close