SOS

Obilježavanje Dječjeg tjedna

Lifestyle / Flash | 03. 10. 2016. u 11:25 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već tradicionalno, prvi tjedan mjeseca listopada posvećen je obilježavanju Dječjeg tjedna. Kao i prethodnih godina, Organizacija SOS Dječja sela BiH, organizirajući i sudjelujući u različitim aktivnostima i manifestacijama daje svoj doprinos obilježavanju ovog značajnog datuma. Dječji tjedan je prilika da se, mnogo glasnije nego inače, ukaže na obavezu poštivanja Konvencije UN-a o pravima djeteta u BiH, ali i prilika da djeca kroz igru saznaju i nauče o dječjim pravima.

Ove godine kroz Dječji tjedan SOS Dječica sela BiH će promovirati toleranciju, suradnju i solidarnost za bolju socijalizaciju i integraciju djece bez roditeljskog staranja.

Program obilježavanja Dječjeg tjedna na lokacijama Goražde, Gračanica, Mostar, Sarajevo će biti u znaku radionica za djecu i roditelje sa ciljem upoznavanja o pravima djece, ali i o važnosti igre za učenje i socijalizaciju, razvijanja svijesti o značaju obiteljske solidarnosti i suradnje za svakog člana obitelji.

Organizacija SOS Dječja sela BiH priprema Dane otvorenih vrata u Sarajevu, Gračanici, Mostaru i Goraždu namijenjene lokalnoj zajednici, aktualnim i potencijalnim partnerima sa ciljem povećanja svjesnosti javnosti o značaju preventivnog rada sa obiteljima koje su u riziku od odvajanja djece.

''U sljedećim danima tijekom trajanja Dječjeg tjedna družit ćemo se i raditi sa preko 800 djece i mladih te sa preko 100 roditelja. Iz lokalne zajednice očekujemo prisustvo i sudjelovanje preko 300 građana i građanki, a sve uz pomoć naših partnera – njih 73'', poručili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close