Glazba u 2015.

Rolling Stone odabrao 50 najboljih

Lifestyle / Flash | 03. 12. 2015. u 17:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao i uvijek, kraj godine najprikladnije je vrijeme je za rekapitulaciju svega što se događalo u protekloj godini. Tako je i časopis Rolling Stone odabrao 50 najboljih albuma objavljenih u 2015. godini...

Ušli smo u posljednji mjesec 2015. godine i već smo pomalo zaboravili kakva su nas sve glazbena izdanja uveseljavala u ovoj godini, osim, naravno, Adelinog posljednjeg albuma "25", koji je u svega dva tjedna zaposjeo sve top-ljestvice i oborio sve rekorde prodaje.

Međutim, 2015. je ponudila brojna zanimljiva izdanja. Bilo je tu sjajnog hip-hopa i R&B-ja kao što je, primjerice, album Kendricka Lamara "To Pimp a Butterfly" koji je osvanuo na prvom mjestu ljestvice časopisa Rolling Stone, dok se Adele uspjela izboriti tek za drugo mjesto, a na trećem se mjestu smjestio Drake s albumom "If You're Reading This It's Too Late", koji je izašao još u veljači ove godine, prenosi Buro247/hr.

Među prvih 10 najboljih ušli su i The Weeknd i Blur, na čiji smo novi materijal, album "The Magic Whip", čekali punih 12 godina. S gotovo jednakim nestrpljenjem iščekivali smo novi album Lane Del Rey "Honeymoon", koji je na ljestvici časopisa Rolling Stone zauzeo 12. mjesto, a nisu zaboravili ni na trijumfalan povratak Keitha Richardsa sa solo uratkom "Crosseyed Heart", koji se našao na 17. mjestu.

Točan poredak svih 50 albuma možete provjeriti na internetskim stranicama časopisa Rolling Stone.

Kopirati
Drag cursor here to close