Zabava na snijegu

Prvi dan proljeća na Jahorini u znaku Red Bull Hom Run utrke

Lifestyle / Flash | 21. 03. 2016. u 12:26 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Olimpijska ljepotica Jahorina je u nedjelju svojim posjetiteljima priredila lijep sunčan skijaški dan i veoma zanimljiv sportsko-zabavni sadržaj.

Pored dnevnog rekreativnog skijanja, skijaši i borderi, su se okušali u Red Bull Home Run utrci. Zainteresiranih natjecatelja koji su se odlučili na utrku trčanja i brzog spusta je bilo više od sedamdeset.

Najbolji i daleko najbrži među skijašima je bio domaći Dejan Čemeridžić koji je obranio titulu najbržeg skijaša iz 2015. godine, a sa manjim zaostatkom kroz cilj su prošli Hodžić Haris i Hadžimuratović Demir, oba iz Sarajeva.

Među borderima je gotovo indentična situacija, domaći Stefan Lazarević je pobjedio ispred Gorana Ilića, dok je Dragan Samardžić zauzeo treće mjesto. Prošle godine Lađarević je bio drugoplasiran, dok je Ilić bio trećeplasirani border, tako da su za jedno mjesto napredovali u 2016. godini.

Najbrža dama je bila Andrijana Pekić Subotić koja je dobila nagradu vikend za dvoje u hotelu Termag, Stefan i Dejan su također dobili vikend za dvoje, dok je najbrži skijaš Dejan Čemerdžić dobio nove skije i vezove od partnera utrke OLX.

Utrka Red Bull Home Run je osmišljena kao zabava za profesionalne i rekreativne skijaše da se o okušaju za jedne u zabavnom, a za druge u izazovnom spustu na skijama i snowboardovima.

Nakon proglašenja pobjednika ispred Kolibe hotela Termag je nastavljen zabavni dio programa na kome su briljirali SevdahBABY.

Tempratura je prvog dana proljeća bila zimska, ali dovoljno dobra za užitak na partyju ispred Kolibe.

Kopirati
Drag cursor here to close