Gaudeamus igitur 2017

Profesori, magistri i doktori svirali studentima

Svirka je organizirana povodom početka nove akademske godine.
Lifestyle / Flash | 28. 10. 2017. u 14:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kulturno-zabavna manifestacija za studente pod nazivom ''Gaudeamus igitur 2017'' održana je sinoć u klubu ''The Pub'' u Sarajevu, povodom početka nove akademske 2017/2018. godine.

U okviru glazbenog programa ove manifestacije nastupili su magistri i doktori znanosti te univerzitetski profesori društvenih znanosti, prava, ekonomije i prirodnih znanosti, koji glazbu prakticiraju kao hobi te kulturni djelatnici, koji su se također predstavili publici u ulozi glazbenika.

PR / Kasim Tatić i Sretko Vujić

Voditeljica programa bila je Ivana Krstanović, a u programu su sudjelovali: prof. dr. Zlatan Sarić, ''doktor za rock and roll'' Sretko Vujić, prof. dr. Kasim Tatić, Pedagoško-glazbena skupina ''Pravo lice'': prof. dr. Besim Spahić, dr. sc. Marijo Pejić, prof. Enes Ibričević, prof. Dino Porović, prof. Ivana Krstanović i prof. Tamara Čapelj te grupa STILL CRAZY: doc. dr. Saša Leskovac, prof. dr. Asim Mujkić, prof. dr. Haris Cerić i ''doktor za bubanj'' Mirza Duran.

''Na kulturno-zabavnoj manifestaciji ''Gaudeamus igitur 2017'' zajedno su nastupili univerzitetski profesori, magistri i doktori znanosti te društveni djelatnici koji glazbenu djelatnost ne obavljaju kao trajnu samostalnu profesionalnu djelatnost, već kao povremenu glazbeno-scensku djelatnost i hobi'', rekao je dr. sc. Marijo Pejić, autor projekta.

Na ovoj manifestaciji promotivnog karaktera, profesori i znanstveni djelatnici predstavili su se studentima u ulozi pjevača i instrumentalista, izvodeći skladbe širokog žanrovskog spektra – od glam rocka, 'southern' rocka, bluesa, klasičnog soula, post-punka do šansona i domaćih glazbenih evergreena.

''Univerzitetski profesori su na ovaj način također imali edukativnu funkciju prema mladima, jer ukazuju na nešto što je dobro i što valja, baš kao što to rade na predavanjima iz svojih predmeta. Ukazuju na nešto što ne bi smjelo biti zaboravljeno, na tradiciju urbanog i kozmopolitskog izričaja'', rekao je dr. sc. Marijo Pejić.

PR / Publika u klubu The Pub
Kopirati
Drag cursor here to close