Plaćao ih pivom

Profesor zvao učenike da mu čiste bazen i beru masline i oslobađao ih nastave

Naime, osim rada u polju, profesor im je nudio i aktivan posjet Villi Mariji; turistificiranom objektu u Seget Vranjici, u kojem obitelj Milinović iznajmljuje četiri apartmana.
Lifestyle / Flash | 22. 11. 2023. u 12:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Profesor tehničke mehanike i termodinamike iz Pomorske škole u Splitu, Denis Milinović, svoje učenike je angažirao u berbi maslina i čišćenju apartmana.

"Oće li ko ić sa mnom iz razreda u ponedjeljak ujutro oko osam, osam i po u masline u Kaštel Lukšić pa ću ga osloboditi nastave za isti dan? Bit ćemo tamo do 16.30. Cijenjeni učenici, javite mi se sutra do 15 ako ima zainteresiranih", poslao je profesor ponudu Whatsapp grupi osnovanoj za ovakvu i sličnu komunikaciju s njegovim učenicima.

Foto: Slobodna Dalmacija / Poruke profesora

Nije ovo bio jedini termin u kojem se moglo doprinijeti proizvodnji profesorova djevičanskog ulja.Naime, osim rada u polju, profesor im je nudio i aktivan posjet Villi Mariji; turistificiranom objektu u Seget Vranjici, u kojem obitelj Milinović iznajmljuje četiri apartmana. Konkretno, mi smo u posjedu tri takve poruke; dvije iz svibnja i jedne iz listopada.

Na web-stranici apartmana (doduše neaktivnoj) piše: "Položaj: na samoj plaži uz more ... Svaki apartman je klimatiziran, ima parkirni zaštićeni prostor, privatnu plažu na moru, grijani otvoreni bazen (10 x 6m) s protusmjernim plivanjem, jakuzijem, masažerom i podvodnim svijetlom, velike terase južne orjentacije od 11 m2 na više, jedan od najljepših pogleda na bazen, more i otoke na čitavom Jadranu, grill, Internet, cafe aparat; stroj za pranje rublja, mogučnost dolaska po gosta na areodrom, renta car. Imamo plažu oko bazena i plažu uz more s ležaljkama ispred smještaja.."

Foto: Slobodna Dalmacija / Poruke profesora

Majka učenika upozorila na njegove aktivnosti

Na poslovne pothvate profesora Milinovića upozorila je majka jednog njegova učenika.

"Zove ih tko će s njim u masline, čistit bazen u toj njegovoj vili... Kad sam prvi put čula za to, prvo mi je palo napamet ono najgore. Ali onda sam skužila da to sve uredno funkcionira, da stvarno tamo rade to za što ih je i zvao. Svejedno sam zabranila sinu da ide. Mislim, meni to baš nije normalno... Gledajte, oni obožavaju tog profesora. On je njima legenda. Ima super odnos s učenicima. Ali da im on za takve stvari daje 20 eura, kutiju duvana i pivu ili sok... Pa im onda i šalje u porukama zadatke iz kontrolnih, popušta u školi... Ja mislim da nije u redu da se neki profesor tako ponaša",  smatra Splićanka.

Foto: Slobodna Dalmacija / Poruke profesora

Govori nam i kako je od nekih bivših učenika, koji su tu školu pohađali unazad 30-ak godina, čula da je ovakve "radne akcije" Milinović prakticirao još i onda. Pitamo je zašto sve to nije prijavila ravnatelju.

"Uz dužno poštovanje ravnatelju, ako se to događa godinama, ne vjerujem da on to već ne zna. A i zbog iskustava sa sličnim stvarima, škole to ne rješavaju nikako..."govori.

Izjava profesora

Kako bi dobili što bolji uvid u poduzetničke afinitete i prakse ambicioznog strojara Milinovića, Slobodna Dalmacija odlučila ga je nazvati.

Kazao je da je branje maslina obavljeno u sklopu Erasmus+ projekta, prilikom kojeg je u Split došlo ukupno 30-ak profesora i učenika iz Nizozemske, Portugala i Francuske.

"Vodili smo ih u muzej Stella Croatica na Klisu i u posjet uljari u Lukšiću. Nakon toga smo svratili do mojih maslina, da im pružimo autentični doživljaj berbe. Roditelji mojih učenika su bili upoznati s tim programom", objasnio je Milinović.

Kopirati
Drag cursor here to close