Prekršaj

Producentica Lejla Kašić - Rambo Amadeus priznao krivnju za seksualno uznemiravanje

Kašić je na društvenim mrežama navela da je Antonije Pušić osuđen za prekršaj Zakona o javnom redu i miru.
Lifestyle / Flash | 08. 09. 2023. u 12:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glazbenik Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, našao se u centru skandala nakon što ga je Lejla Kašić, producentica emisije „Dnevnica“ na Radio-televiziji Crne Gore, putem Instagrama optužila za seksualno zlostavljanje.

Ona je u ožujku najavila da će ga prijaviti nadležnim organima za seksualno uznemiravanje. Kašić je tada kazala da je Antonije Pušić neprimjereno dodirnuo, a onda i vrijeđao.

Kašić je na društvenim mrežama navela da je Antonije Pušić osuđen za prekršaj Zakona o javnom redu i miru.

''Kako je slučaj privukao ogromnu pažnju javnosti, ukazao u kolikom smo mizoginom blatu i direktno me izložio još jednoj vrsti nasilja - digitalnom nasilju, a danas konačno dobio epilog, s ciljem informisanja javnosti želim da saopštim sljedeće: Antonije Pušić je danas priznao krivnu i osuđen je za prekršaj Zakona o javnom redu i miru, a njegovo ponašanje okarakterisano kao naročito drsko, bestidno i uvredljivo. Za to mu je izrečena novčana kazna'', između ostalog je napisala.

Ona je i poručila:

''Nisam neko ko je sklon tabloidnim naslovima, pravljenju intriga od nečega što predstavlja traumatično iskustvo. Čuvajući i svoje i dostojanstvo osuđenog, nisam odgovarala na upite novinara od marta i od tada do sada slučaj je bio u rukama institucija. Sada kada je sve završeno i kada je osuđeni dobio kakvu-takvu kaznu ponosna sam na sebe i zahvalna svim ljudima (i koje znam i koje ne znam) što su bili uz mene. Naročito Ani iz Centra za ženska prava i Jovani iz njihove pravne podrške. Kažem "kakvu-takvu kaznu", jer Crna Gora još uvijek nema seksualno uznemiravanje u Krivičnom zakoniku.

 

Kopirati
Drag cursor here to close