Sevdah Flamenko

Rambo Amadeus i Mirza Redžepagić aranžirali poznatu sevdalinku Mujo kuje

Kultura / Glazba | 02. 07. 2022. u 11:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni glazbenik, pjevač i tekstopisac Rambo Amadeus i gitarski virtuoz Mirza Redžepagić aranžirali su poznatu sevdalinku Mujo kuje konja po mjesecu u flamenko maniru i stvorili sasvim novi glazbenik stil - Sevdah Flamenko.

Spot je snimljen u Beogradu, a producirali su ga i režirali Bane Antović i Original film. Spot je zamišljen kao crossover flamenko sesije i balkanskog sijela.

Osim Ramba i Mirze, u spotu su glumili Luka Markišić (Mujo), Marija Srndović flamenko plesačica, te Rambovi prijatelji i suradnici.

Rambo je poznat po svom nestandardnom i uvijek inovativnom pristupu glazbi i glazbenim pravcima pa će i ovo biti jedan sasvim drugačiji zvuk za koji sam Rambo kaže da je potpuno novi pravac: Sevdah flamenko.

Mirza Redzepagić je poznati flamenko gitarista koji aktivno radi na promociji flamenko, ali i orijentalne muzike kroz mnogobrojne muzičke suradnje i projekte.

Na poziv i ideju Ramba Amadeusa, zajednički je sudjelovao u aranžiranju sevdalinke Mujo kuje, kombinirajući flamenko stil sa sevdahom.

Spot i pjesma izlaze uskoro.

Kopirati
Drag cursor here to close