Prognoza

Pred nama je zahlađenje s padalinama

Danas će jače naoblačenje sa zapada donijeti zahlađenje i padavine širom zemlje. U nizinama će većinom padati kiša, u Bosni i susnježica. Na planinama će padati snijeg
Lifestyle / Flash | 24. 03. 2024. u 09:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Kiša pada u većem dijelu Bosne, rijetko u Hercegovini. Na području Krajine u nizinama je registrirana susnježica ili snijeg, javlja Anadolu.

Temperature zraka izmjerene u sedam sati: Bjelašnica nula, Bihać i Sanski Most jedan, Prijedor dva, Banja Luka i Tuzla tri, Bugojno, Gradačac i Sokolac četiri, Doboj i Zenica pet, Bijeljina, Sarajevo i Srebrenica šest, Ivan Sedlo sedam, Livno devet, Trebinje deset, Široki Brijeg 12, Mostar 14 i Neum 15 stupnjeva.

"Danas će jače naoblačenje sa zapada donijeti zahlađenje i padavine širom zemlje. U nizinama će većinom padati kiša, u Bosni i susnježica. Na planinama će padati snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između pet i deset, na jugu zemlje od 13 do 17 stupnjeva", priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini preovladavat će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni će biti magle ili niske naoblake. Sredinom dana i poslije podne lokalno može pasti malo kiše ili kratkotrajan pljusak u središnjim, istočnim i sjeveroistočnim područjima.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i dva, na jugu zemlje do šest stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između deset i 15, na jugu zemlje do 17 stupnjeva.

U utorak, u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje s jugozapada koje će usloviti slabu kišu. Padaline su češće na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i tri, na jugu zemlje do sedam stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stupnjeva.

U srijedu, u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeni lokalni pljuskovi se očekuju na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Tijekom noći na četvrtak kiša se očekuje širom zemlje. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i devet, na jugu zemlje do 12 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22 stupnjeva.

U četvrtak prognozira se da se glavnina padalina u jutarnjim satima pomjera sa zapada prema istoku zemlje. Zatim se očekuje prestanak padalina i smanjenje oblačnosti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 11 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 19 stupnjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close