sezona kupovanja

Pravila za biranje poklona: Kako izabrati najbolji dar za svaku osobu

Lifestyle / Flash | 15. 12. 2015. u 12:56 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sezona kupovanja poklona je stigla, a indexRouge donio je savjete da postanete osoba čijim se poklonima svi vesele, bez obzira na njihovu cijenu.

Za dobar poklon nije važno potrošiti puno novca, važnije je pogoditi upravo ono što će razveseliti određenu osobu, bilo da se radi o kolegama, roditeljima, prijateljima ili voljenoj osobi.

Ovi savjeti pomoći će Vam pomoći da postanete pravi ekspert za pokone

1. Napravi popis

Kako ne bi došlo do neugodnih iznenađenja i shoppinga u zadnji čas, napravi popis ljudi za koje trebaš kupiti poklone i za svaku osobu odredi budžet.

2. Napravi profil svake osobe

Što najviše voli raditi, kakvim se poklonima najviše veseli i što nikako ne dolazi u obzir? Želiš poklone koji će svaku osobu zaista razveseliti.

3. Nemojte se praviti pametni

Kad birate poklon za drugu osobu, nemojte se postavljati u ulogu savjetnika i stilista te kupovati ono za što mislite da bi toj osobi baš pristajalo. Ako primjerice tvoja prijateljica voli žarko ružičastu boju i slatkaste motive, stroga crna košulja nimalo je neće oduševiti, a tatu klasičara neće razveseliti vesta kakvu nosi i tvoj dečko. Kupuj u stilu osobe kojoj je poklon namijenjen.

4. Prije shoppinga dobro razmisli

Je li ta osoba nedavno pričala o nečemu što bi htjela isprobati ili kupiti? Igra li upravo predstava koju želi pogledati ili je baš izašla knjiga koja bi ju mogla ugodno iznenaditi?

5. Ako ste kratki s novcem, nema uzrujavanja

Odaberite poklone koje možete i sami izraditi, ali im onda posveti dovoljno vremena kako ne bi izgledali šlampavo i traljavo.

6. Nemojte kupovati za sebe

Baš je lijepo što obožavaš lakove sa šljokicama, ali ako ih tvoja sestra ne nosi nemoj bacati novac na njih već kupuj isključivo ono što bi se drugoj osobi moglo svidjeti.

7. Prezentacija je važna

Uloži u zgodan papir i trakice i uredno zamotaj poklone kako bi pokazala svakoj osobi da ti je zaista stalo. Ako ne znaš motati darove, zamoli prijateljicu da ti pomogne ili potraži pomoć profesionalaca.

Kopirati
Drag cursor here to close