Ograničen model

Povratak u budućnost: Sto Nikeovih samovezujućih tenisica u prodaji

Lifestyle / Flash | 08. 10. 2016. u 07:30 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samovezujuće tenisice, slične onima koje smo imali priliku vidjeti u filmu "Povratak u budućnost", proizvela je kompanija Nike, a samo će ih sretnici uspjeti kupiti.

Samovezujuće tenisice je proizvela kompanija Nike, a radi se o ograničenom modelu nazvanom Nike Mag. Dizajnirane su i proizvedene u partnerstvu s Fondacijom Michael J. Fox (MJFF), a kupcima širom svijeta će biti dostupno oko 100 pari, piše Manager.ba.

Svi oni koji žele šansu da dobiju tenisice, moraju se prijaviti do 11. listopada. Prijava košta 10 dolara, a broj "karata" koje jedna osoba može kupiti nije ograničen. Dobitnici će biti nasumično izvučeni, a sav novac ide u dobrotvorne svrhe za fondaciju MJFF i borbu protiv Parkinsonove bolesti.

Prošlog mjeseca je najavljen dolazak samovezujućih tena Nike HyperAdapt 1.0, koje će samostalno zatezati vezice kada senzori detektiraju stopalo. Za dodatno zatezanje i opuštanje vezica postoji dugme s bočne strane.

Prodaja ovih tenisica počinje 28. studenog.

Podsjetimo, 21.10.2015. Nike je službeno predstavio svoje samovezujuće Air Mag tenisice, izgledom jednake onima iz filma. Glavna karakteristika ostala je ista je ista - pritiskom na gumb one se same vežu. Tenisice su predstavili na isti dan kad su Doc Brown i Marty McFly u svom DeLoreanu stigli iz 1985. u 2015. godinu.

Prvi par tenisica je poslan zvijezdi filma Michaelu J. Foxu uz popratno pismo glavnog dizajnera Tinkera Hatfielda.

Godine 2011. Nike je predstavio Air Mag tenisice bez tehnologije samovezivanja i tada je na aukciji prikupljeno više od 9,4 milijuna dolara koje su donirali zakladi Michael J. Fox koja se bavi istraživanjem Parkinsonove bolesti (od koje boluje i Michael) te njezinom eradikacijom još za vrijeme ove generacije. Hatfield je izjavio da će u 2016. godini proizvesti više parova novih Air Mag samovezujućih tenisica te da se nada da će na aukciji prikupiti još veći iznos od onog 2011. godine.

Glavni izvršni direktor Nike-a Mike Parker je izjavio kako će od ovih tenisica imati velike koristi i profesionalni sportaši, a ne samo uobičajeni korisnici. S obzirom da fikcija iz raznih filmova, a ne samo iz Povratka u budućnost, polako postaje stvarnost, na nama je da uživamo u novim tehnološkim mogućnostima i dosezima.

Kopirati
Drag cursor here to close