Svjetski dan osoba s Down sindromom

Posjetite Španjolski trg i ostavite šarenu čarapicu

Možete donijeti svoju šarenu čarapicu ili vješati onu koju vam pruže volonteri.
Lifestyle / Flash | 21. 03. 2022. u 08:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub studenata edukacijske rehabilitacije ''ERGO'' koji djeluje pri Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru i ove godine obilježava Svjetski dan osoba s Down sindromom u ponedjeljak, 21. ožujka 2022. Ovogodišnje geslo obilježavanja glasi: ''Priključi se i dokuči kako inkluzija zvuči''.

U vremenu od 16 do 18 sati studenti pozivaju sve vas zainteresirane da im se pridružite na Španjolskom trgu u Mostaru gdje ćete moći ostaviti svoju šarenu čarapicu u znak podrške i prihvaćanja različitosti. Možete donijeti svoju šarenu čarapicu ili vješati onu koju vam pruže volonteri.

Studenti pozivaju i na projekciju dramskog filma ''Where Hope Grows'' s tematikom Down sindroma, koja će se održati u 18 sati u Amfiteatru Sokrat na Kampusu Sveučilišta u Mostaru (zgrada preko puta Filozofskog fakulteta).

Kao zahvalu što svojim primjerom potičete prihvaćanje i sudjelovanje osoba s Down sindromom u društvu, ali i lijepo sjećanje na ovaj događaj, volonteri će vam udijeliti prigodnu karticu s porukom.

Neka ovaj datum, koji je ujedno i početak proljeća, bude i početak pozitivnih promjena u našemu društvu jer svatko je od nas vrijedan, jedinstven i željan biti dio zajednice!

Kopirati
Drag cursor here to close