Slatko

Posjetili smo prvi baby spa u Hercegovini i upoznali bebu Niku

Upoznali smo i preslatkog Niku, bebu koja nam je svojim osmjesima otkrila što misli o ovom tretmanu :)
Lifestyle / Flash | 25. 01. 2024. u 14:46 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jeste li čuli za baby spa? Ako ste ostali zatečeni, poput nas, predlažemo vam da posjetite Baby spa Lux u Mostaru i otkrijete mjesto koje na posve nov i drugačiji način zbližava roditelje i njihove mališane. Voditeljica Ana nas je upoznala sa svim prednostima i pozitivnim učincima ovakvih tretmana, prvim reakcijama te otkrila kako je tekao cijeli proces od ideje do realizacije. Upoznali smo i preslatkog Niku, bebu koja nam je svojim osmjesima otkrila što misli o ovom tretmanu :)

Bljesak.info: Otkud ideja o pokretanju baby spa programa?
Ana: Pored standardnih programa koje više manje svatko poznaje, znatiželjno sam istraživala koji još načini postoje da se roditelji što kvalitetnije povežu sa svojim djetetom. Tako sam na jednom američkom forumu pronašla iskustva i recenzije o masažama beba i hidroterapiji, te sam ostala zatečena. Uz razgovor sa suprugom, odmah sam došla na ideju da je to jako potrebno na ovim prostorima, ali pored toga sam se osobno htjela uvjeriti u prednosti koje masaža i hidroterapija nude. Nedugo nakon, zaputili smo se u jedan europski spa za bebe i ostali oduševljeni, kako mi kao roditelji, tako i naša beba. Nakon godinu dana priprema, treninga, certificiranja i opremanja salona, u listopadu 2023. godine naš 'Baby Spa Lux' otvara svoja vrata za sve roditelje i bebice. Što se same edukacije tiče uspješno sam završila certificiranje za instruktora od strane američke krovne organizacije za masaže beba, koji ima priznanje u cijelom svijetu. Također, pored toga sam prošla više online tečajeva.

Foto: Bljesak.info / I bebe u Hercegovini dobile svoj spa...

Bljesak.info: Što je zapravo baby spa? Što sve bebe ovdje rade?
Ana: Ja bi rekla da je baby spa mjesto koje zbližava roditelje i djecu, mjesto na kojem su svi opušteni i uživaju u povezivanju i mnogim blagodatima ovih tretmana. Kada dođu bebe, prvo slijedi kratko upoznavanje, zatim radimo masažu i prolazimo kroz cijeli proces s roditeljima. Nakon masaže slijedi tretman hidroterapije.

Foto: Bljesak.info / I bebe u Hercegovini dobile svoj spa...

Bljesak.info: Koji su prednosti baby spa programa za bebe?
Ana: Prvo ću krenuti od masaže. Dodir je prvo i najmoćnije sredstvo komunikacije - kada govorimo o masaži beba, govorimo prije svega o dodiru, a to je jedna od najvažnijih potreba bebe. Dok masirate svoju bebu, kroz interakciju ste prisutni i fizički i psihički, što je za bebu najvažnije. Ova duboka emotivna povezanost koja se uspostavlja u prvoj godini života, predstavlja temelj za povjerenje, hrabrost, vjeru, ljubav, i oslonac tijekom cijelog života. Dobrobiti masaže za bebu su stimulacija glavnih sustava poput probave, imunološkog sustava, cirkulacije, respiratornom i limfnog sustava. Razvija se svijest o tijelu, osjećaj za ravnotežu i koordinaciju, sposobnost učenja i koncentracije, jača mišiće, poboljšava elastičnost i tonus mišića. Masaža ublažava pojavu plinova i grčeva, ublažava bolove rasta i tenzije u mišićima, neugodnosti pri nicanju zuba, masaža utječe na opuštanje – manje plakanja, bolje spavanje, samoregulacija, lakše se budi, bez plača, samoumirivanje. Također, smanjuje koncentraciju hormona stresa kod bebe, a kod mama smanjuje mogućnost pojave postporođajne depresije.

Foto: Bljesak.info / I bebe u Hercegovini dobile svoj spa...

Hidroterapija je tretman koji ima puno pozitivnih učinaka na bebu. Temperatura vode u kadama je između 34-38 Celzijevih stupnjeva. Tijekom boravka u vodi bebe razvijaju svoju koordinaciju i ravnotežu koja im pomaže pri učenju puzanja, hodanja i plivanja. Temperatura vode koja se nalazi u kadi opušta bebe, podsjeća ih na trenutke koje su provodili u majčinom trbuhu će samim time pomaže bebama koje imaju hipertonus, te uz vježbe koje rade prije prevaziđu ovaj problem koji je nažalost sve češći.

Još neke prednosti koje nam donosi hidroterapija ja jačanje srca i povećavanje kapaciteta pluća, pomaže kod refluksa, grčeva i kolika. Ima jako pozitivan učinak na probavu, jača mišiće i koštani sustav, poboljšava san i apetit

Foto: Bljesak.info / I bebe u Hercegovini dobile svoj spa...

Bljesak.info: Kakve su reakcije roditelja?
Ana: Nažalost u Hercegovini i okolini ljudi su slabo educirani po pitanju dobrobiti koje nam donosi baby spa. Moj cilj je pokazati roditeljima zašto i koliko je zapravo važna takva povezanost između roditelja i bebe. Svakom roditelju koji nas je do sada posjetio ispričala sam dosta stvari vezanih za masažu i hidroterapiju, te podjelila moja iskustva kada sam se ja sa svojim sinom upustila u takvo nešto. Mislim da je masaža, odnosno dodir, nešto najljepše poslije dojenja djeteta, da na taj način ostvarujemo povezanost koja je jako važna u ranom fizičkom i mentalnom razvoju. Svi roditelji koji su nas do sada posjetili izašli su oduševljeni, a to je ono što me trenutno najviše motivira, njihova pozitivna iskustva i poruke koje mi šalju nakon tretmana su najveća motivacija da se ova priča nastavi i konstantno poboljšava. Drago mi je kada roditelji shvate kolike zdravstvene prednosti nude masaža i hidroterapija, te da to nije samo cool fotka za Instagram. Reakcije beba su također odlične. Kao što znamo bebe u tako ranoj dobi ne znaju pričati, ali vjerujem po njihovim izrazima lica, samih pokreta da su zadovoljne i da uživaju, te da mogu sigurno bi nam dali pozitivne dojmove i dolazile često.

Foto: Bljesak.info / I bebe u Hercegovini dobile svoj spa...

Bljesak.info: Kome biste najviše preporučili baby spa i s koliko mjeseci bebe mogu krenuti?
Ana: Baby spa bih preporučila svima koji imaju malu bebu, mislim da je to najbolji poklon koji mogu priuštiti svom djetetu. Naš baby spa bebe mogu posjetiti čim ranica na pupku zaraste, te kilaža bebe prelazi 3500gr. pa sve do dvije godine.

Foto: Bljesak.info / I bebe u Hercegovini dobile svoj spa...

Bljesak.info: Nudite i proslave rođendana a u planu su i neke dodatne ponude?
Ana: Baš nedavno smo imali malu proslavu prvog rođendana, djevojčica je bila oduševljena kao i njezini roditelji. Svi koji žele na takav način obilježiti rođendan mogu nam se javiti putem društvenih mreža ili telefonskog broja, te uz dogovor možemo napraviti da to bude nezaboravna proslava. Na proljeće ćemo i edukaciju za roditelje te će svi oni koju budu sudjelovati dobiti potvrdu o od IAIM međunarodne organizacije. Na edukaciju su dobrodošla oba roditelja i njihova beba, te sve trudnice i buduće tate koje se žele pripremiti za dolazak njihove bebice.

 

Kopirati
Drag cursor here to close