lud, luđi, nema dalje

Ponekad se mozak zafrkava s njima: Najluđe poslovne ideje slavnih

Lifestyle / Flash | 10. 07. 2017. u 21:01 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekad je glasilo - što god čuješ u vezi s Paris Hilton, nemoj mislit' da je vic. Kako navodi Buzzfeed, bogata nasljednica iz dinastije Hilton imala je neke uistinu čudne poslovne ideje.

Tako je s komičarom Joshom Ostrovskyim (poznat i kao "The Fat Jew") planirala lansirati modnu kolekciju za mlade DJ-e, mlađe od deset godina!?

Može li postojati neka beznadnija ideja? Ako je vjerovati Hiltonovoj, zasigurno ima puno lošijih poslovnih ideja, jer ''dječji DJing je masovno tržište, djeca u dobi od 3 do 13 godina ne uče zanat samo iz rekreacije, nego i da bi napravili novac".

Nije posve sigurno kako su njezini savjetnici imali lagan zadatak odgovoriti je od ove ''epohalne'' poslovne ideje, ali zato i postoji ona izreka kako nekim ljudima dan vrijedi kao amebi dopodne.

Njezina sestra Nicky Hilton imala je u planu graditi hotel na Ocean Driveu u Miamiju, a za dizajn soba bio je naručen Roberto Cavalli. Međutim, gradnja hotela od 94 sobe nije na vrijeme završena te je projekt na koncu morao u stečaj.

Nisu samo sestre Hilton imale svoje ''blistave trenutke''. I mnogi drugi slavni i bogati ponekad su znali zabrazditi s poslovnim idejama.

Glumac Woody Harrelson je kasnih 90-tih otvorio bar koji je nudio čisti kisik. Lokal u Los Angelesu pod znakovitim imenom "O2" uskoro je ostao bez zraka u plućima i Harrelson je svoj bar morao prodati.

Slavne manekenke Claudia Schiffer, Christy Turlington, Elle MacPherson i Naomi Campbell zajednički su 1995. godine otvorile "Fashion Café" u New Yorku. Pomagao im je poduzetnik Tomaso Buti.

Ugodan enterijer krasili su motivi koji su podsjećali na ove slavne ljepotice, a posjetiteljima se nudila prava kalorijska bomba, jer su na jelovniku bili 'specijaliteti' kao chicken wings, pizza i burgeri.

Kombinacija mode i super linije tijela s brzom hranom nije polučila uspjeh pa je lokal 1998. godine zatvoren.

Klan Kardashianovih je pokušao lansirati svoju brendiranu pepaid karticu "The Kardashian Card". Projekt je zbog visoke provizije i reklame okrenute prema tinejdžerima žestoko kritiziran.

Na koncu se Kardashianice odustale od svoje poslovne ideje.

Hulk Hogan je smatrao kako njegov restoran "Pastamania" može svijetu ponuditi najbolje tjestenine.

Jela čudnog naziva "Hulk-a-Roo’s" ili " Hulk-U’s" nisu se osobito proslavila kod klijentele, pa je Hogan nakon manje od godinu dana zatvorio svoju "Pastamaniju" i vratio se zanimanjima koja mu bolje idu od ruku i nogu.

Rapper 50 Cent došao je svojevremeno na ideju da proizvodi kondome, ali i vibratore po modelu njegova najboljeg dijela tijela. Cilj je bio da kondomi imaju i zaštitnu, ali i stimulirajuću namjenu - riječju, da korisniku malčice pripomognu u 'onim stvarima'.

Ideja je propala jer su se kondomi 50 Centa pokazali kao neupotrebljivi.

Britney Spears je 2002. godine u New Yorku otvorila restoran "Nala" u kojem su se nudili specijaliteti iz njezinog rodnog kraja u Louisiani.

Posjetitelji su uglavnom izostali, a kako je pjevačica dopala u zdravstvene probleme, istupila je iz ugostiteljskog posla.

Glumica Kim Basinger je 1989. godine kupila jedan gradić u američkoj državi Georgiji. Namjeravala ga je pretvoriti u mjesto koje će privlačiti hodočasnike, odnosno da vremenom postane turistička atrakcija.

Njezina investicija od 20 milijuna dolara nije se, međutim, isplatila. Turisti su ostali hladni na njezinu ponudu te je morala prodati svoj grad.

Glumica Natalie Portman došla je na ideju da prodaje vegansku obuću, a za njezinu ideju 'zakačio' se Té Casan.

Ipak, cipele od umjetne kože, koje koštaju 200 dolara, bile su ljudima preskupe. Projekt je Té Casanu na koncu donio bankrot.

Kopirati
Drag cursor here to close