medicinske maske

Pomozi.ba u besplatnoj podjeli zaštitnih maski Sarajlijama

Lifestyle / Flash | 23. 12. 2015. u 12:33 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Humanitarne organizacije "Pomozi.ba" organizirali su na Trgu djece Sarajeva besplatnu podjelu zaštitnih maski da bi u danima velikog zagađenja pomogli sugrađanima da se zaštite.

Kako je novinarima danas pojasnio osnivač Humanitarne organizacije 'Pomozi.ba' Elvir Karalić maske će se dijeliti svaki dan na ovom mjestu od 12 do 15 sati, te u "Radnji dobre volje" u ulici Fetaha Bećirbegovića 8 na Čengić-Vili, od 9 do 19 sati.

Naglasio je i da je cilj akcije da se vidi jesu li ljudi zainteresirani za upotrebu zaštitnih maski te se već od jutros pokazalo da vlada zainteresiranost u što su se uvjerili i novinari Fene.

Karalić je najavio da će ova organizacija pokušati organizirati slične akcije i u drugim bh. gradovima.

"Pomozi.ba" ima oko 500.000 medicinskih maski i oko 5.000 maski koje podliježu standardima FF53 koje ima namjeru podijeliti građanima te su iz Udruženja pozvali sve one koji imaju maske, posebno FF53, da ih građanima podijele.

Volonteri su danas apelirali na ranjive kategorije društva da ne izlaze iz svojih domova u danima velikog zagađenja.

Visoka zagađenost zraka zabilježena je i u Tuzli, Zenici i Kaknju. Svim građanima se preporučuje da smanje boravak na otvorenom, ne treba provjetravati prostorije, ne treba se izlagati fizičkom naporu, a savjetuje se, po mogućnosti, odlazak na okolne planine.

Kopirati
Drag cursor here to close