Pazisex.net

Pokrenut sajt za edukaciju mladih o seksualnom i reproduktivnom zdravlju

Lifestyle / Flash | 11. 03. 2015. u 15:23 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novopokrenuti internet portal za edukaciju mladih o seksualnom i reproduktivnom zdravlju Pazisex.net nudi odgovore na mnoga pitanja o seksualnom životu koja muče mlade.

''Kada je pravo vrijeme za započeti seksualni život? Je li uredu masturbirati svaki dan? Mogul i se seksualno prenosive bolesti prenijeti oralnim seksom? Koja je najsigurnija kontracepcijska metoda? To su ozbiljna pitanja koja tinejdžeri svakodnevno postavlju, međutim ne znaju koga upitati za odgovore. Odgovori na ova i mnoga druga pitanja se mogu naći na pazisex.net sajtu'', priopćeno je iz NVO Snaga mladih.

Putem ovog sajta mladi saznaju koliko odgovorno trebaju pristupati svojim životima te kako mogu ostvariti zdrave veze tijekom svoje mladosti.

''Roditelji se većinom ne osjećaju ugodno da pričaju o ovoj tematici, psiholozi u školama kao i doktori pristupaju seksualnim temama sa znanstvene strane, a na internetu se može naći previše različitih mišljenja kojima manipuliraju mediji. Tinejdžeri su većinom zbunjeni kada traže prave odgovore na pitanja o seksualnom životu'', navedeno je iz ove organizacije.

Mladi putem pazisex.net sajta mogu spoznati mnogo toga o svom tijelu, pubertetu, emocijama, zaštiti, seksualno prenosivim bolestima, kontracepciji, pritiscima okoline kao i brojnim drugim pitanjima koja brinu tinejdžere. To je sajt prilagođen tinejdžerima koji na edukativan, zabavan i ilustrativan način informira mlade o seksualnom i reproduktivnom zdravlju.

Inače, Pazisex.net je napravljen u suradnji s Budi Muško Klubom iz Mostara, koji postoji od 2009.godine. Klub djeluje u sklopu nevladine organizacije Snaga Mladih / Youth Power i u njemu mladi saznaju sve o odgovornom seksualnom ponašanju.
Budi Muško Klub Mostar okuplja srednjoškolce, djevojke i mladiće, koji zajedno uče i grade vrijednosti "pravog muškarca" – muškarca koji nije nasilan i vodi zdrav život u kojem poštuje djevojke.

 

Kopirati
Drag cursor here to close