Prigodni program

Los Rosales proslavio 18. rođendan

Lifestyle / Flash | 11. 03. 2015. u 14:40 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama - Los Rosales proslavio je danas prigodnim programom 18. obljetnicu svog rada.

Radi se o javnoj ustanovi koja svakodnevno odgaja, obrazuje, socijalizira i radno osposobljava djecu i mlade s poteškoćama u razvoju od 3 do 55 godina starosti, javlja Fena.

U centru se radi na predškolskom i osnovnoškolskom obrazovanju, a Centar ima i četiri radne rehabilitacijske radionice za korisnike iznad 18. godine te rezidenti smještaj u kojem brave djeca koja žive u udaljenijim mjestima HNŽ-a.

''S djecom radimo svakodnevno, a naša jedina svrha je da tu djecu obrazujemo, socijaliziramo i učinimo ih samostalnim, odnosno da ih osposobimo za samostalan život'', kazala je ravnateljica Centra Mirna Mezit, naglasivši kako se svi posjetitelji Centra danas imali prigodu uživati u programu koji je prezentirao rad djece i centra.

Centar trenutno ima 137 štićenika.

Unatoč tome što Centar postoji već 18 godina, on nema jedinstveno financiranje.

Jedan dio Centra financira Grad Mostar, jedan dio Vlada HNŽ-a putem trezora, odnosno Ministarstva obrazovanja koje redovito financira Osnovnu školu.

Dok socijalni segment, a to su segmenti radionica i rezidentnog smještaja financiraju po pola grad Mostar i Ministarstvo socijalne zaštite HNŽ-a putem granta.

Centar za djecu i mlade ''Los Rosales'' ima velike troškove budući da je potrebno osigurati normalno funkcioniranje vrtića, osnovne škole, četiri radno rehabilitacijske radionice i rezidentnog smještaja gdje borave djeca i mladi iz udaljenih područja.

Također je potrebno osigurati i plaće za 40 zaposlenika Centra. Većina zaposlenih radi s djecom i podrazumijeva stručan kadar od odgajatelja, pedagoga, psihologa, socijalnog radnika, defektologa, radnih instruktora i fizioterapeuta, a tu su još i osobe koje rade u menadžmentu, vozač, domar i spremačice.

Kopirati
Drag cursor here to close