Udaljenost 10 kilometara

Pismo iz Vodica u Šibenik stiglo nakon 66 dana

Matematički gledano, pismo je dnevno proputovalo 151 metar ili 6 metara na sat.
Lifestyle / Flash | 20. 02. 2024. u 16:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednje vrijeme sve češće čujemo kako pošta kasni, a apsurdnih situacija nikada dosta.

No kad je Hrvatska pošta u pitanju, vjerovali ili ne, uvijek iskrsne neka apsurdnija, luđa i nenormalnija. Jedno je pismo tako između Vodica i Šibenika, dakle na udaljenost od 10 km, putovalo čak 66 dana!

Poslano u prosincu, stiglo u veljači

Radijski voditelj šibenskog Radio Ritma, Antonio Lučić koji već 3 desetljeća vodi najdugovječniju radijsku emisiju Ritam Srca, u koju mu slušatelji i slušateljice šalju svoju poeziju dobio je tako jedno pismo poslano 15. prosinca. Pismo je tada, naime, poslano iz Vodica, a u Šibenik je stiglo 19. veljače!

"Slušateljica mi je poslala zbirku pjesama... Ni ja ne mogu virovat, ali na pečatu lipo stoji da je da je poslana 15.prosinca 2023. godine, a stigla jučer 19. veljače 2024. godine. Računi inače dođu tek iza opomena koje dođu prije. Čak i u ratu pošta je funkcionirala točno u dan",  ispričao je Antonio za Morski HR.

Pismo je dnevno putovalo 151 metar

Matematički gledano, pismo je dnevno proputovalo 151 metar ili 6 metara na sat. Puž se, primjerice kreće 6,5 cm u minuti, pa za sat vremena prijeđe oko 4 metra. Ovog rezultata ne bi se posramile ni standardno najsporije na svijetu - Hrvatske željeznice.

Za usporedbu udaljenosti, to je kao da pošaljete pismo iz Mostara nekome tko živi na Buni i da pismo stigne nakon 66 dana.

Kopirati
Drag cursor here to close